Monday, 29 April 2013

My First Gwiyomi & Vlog !!

Salam Sejahtera !!

Kali nie entry sepantas & sependek mungkin . . Sebab over busy . . 

Ehee !! Kidnap masa kejap update . . Okay , yesterday one of my geng blogger cabar *actually not cabar sangat la* Mai buat Gwiyomi video . . Hakhakk memang tak la tapi disebabkan yang menyokong tue ramai so Mai pun buat lah . . Serius kayu habis lah . . TQ tue Cik Hawa kerana mencabar dan cabaran anda di terima ^^v . . I did it !! Yeahh !! Also TQ tue penge-LIKE yg sokong Mai buat video tue :) & TQ jgk to tengku butang miaw sebab sokong :) 

Okay here the Gwiyomi video ::


Hakhakk !! Serius kayu habis . . So jangan gelak okay :) Hikhikk !
And now , i want to upload my first Vlog ! Actually already uploaded on +YouTube but baru nak kecoh jap kt sini . . My Vlog story is about FAKE HACKERS . . So nak tau apa yang Mai membebel pasal tue , sila lah tengok video di bawah ye :)




Hakhakk !! Okay guys ! That was my real face . . Hakhakk !! I FAKE !! Cehh !! Fake kepala koe . . Okay tue muka Mailey sebenar . . Hakhakk !! Jangan gelak tau ! Drop a komen tau !


End !

Tuesday, 23 April 2013

Sabar Lah Dek . . Tak Mao Sedih-sedih Ok :)

Salam Sejahtera !!

Penulis tidak pasti sama ada pembaca-pembaca sedar atau tidak dengan satu video yang ketika ini hangat diperkatakan.
Di laman YouTube, seorang anak gadis bernama Tsara Nabilla boleh dikatakan agak popular di laman media itu.
Satu video bertajuk ‘Sedih by Tsara Nabilla’ sudah ditonton oleh orang ramai sebanyak 33,262 kali!
Dalam video sepanjang 6:09 minit itu hanya memaparkan Tsara menangis dan mempersoalkan apa salah yang dilakukannya dan kenapa penonton videonya suka menghina dirinya.
Begini kisahnya.

Tsara masih lagi berumur 12 tahun dan hobinya adalah gemar membuat video atau vlog yang berunsurkan nasihat kepada penontont-penonton laman YouTube.

Antara video nasihat yang dia sudah buat adalah ‘Dunia Masa Kini – Remaja Sekarang’, ‘Hina’, ‘Cinta’ dan Tsara juga gemar merekod nyanyiannya untuk lagu-lagu tempatan yang ada.
Dek kerana minatnya yang suka memberikan motivasi dan nasihat biar pun masih lagi muda, dirinya dihina dan dikutuk oleh orang ramai.
Sebab itulah, Tsara membuat video ‘Sedih’ kerana ingin meluahkan rasa sedihnya berikutan sikap manusia yang suka menghina orang termasuk dirinya.
Kata Tsara, dia hanya suka-suka sahaja untuk membuat vlog dan ingin berkongsi pendapat dengan semua orang.
Walaupun dia merasa sedih kerana dihina dan dikutuk, gadis itu masih lagi mempunyai semangat untuk terus kuat walaupun dihina orang.
Malah, dia juga turut mencabar semua orang yang mengutuk dirinya bahawa, satu hari nanti dirinya akan menjadi jauh lebih baik dan terbaik dari orang lain.


Here the video ::


Komen :: Dah dek . . Akak tau apa adik rasa bila di hina . . Memang selalu ada orang macam tue dek . . Adik jangan sedih ye dek . . Kuatkan semangat tue . . Sabar ek dek . . 
Okay , adik nie siap cabar lagi haters dia . . I LOVE THAT !!
Sabar ek dek . . 
End !!

Sunday, 21 April 2013

Panas Panas !! Bikin Hati Panas Je !!

Salam Sejahtera !!


Meh lepak sat ! Mau cerita pasal seorang pengomen setia . . Serius , semua komen yang di drop kt Channel Bobo , mesti dia reply termasuk komen Mai . . Meh tengok komen dia reply ::


Ada ke patut dia panggil Mai sundal & betina ?? Mai reply comment orang lain kot . . Tapi dia yang dok sebok reply komen tue . .  Perrghh !! Memang panas lah Mai bila orang panggil macam tue . . Boleh dikatakan hampir semua komen yang menyokong Bobo tue , memang dia maki habis-2 . . 

Jum tengok ::




Mai tak tahu apa masalah budak nie sampai nak boikot habis si Bobo tue . . Mai ada juga buka channel dia , memang teruk lah . . Habis semua parody kat Malaysia nie dia boikot . . 




Entah apa yang dia angin sangat dengan video kat Malaysia nie . . Kalau tak suka , janganlah tengok . . Dok diam-2 !! Nie x , habis semua nak di komen nya . . Apa kata koe buat video koe pulak , meh aku nak tengok talent koe tue . . Baru best !! 

End !!

nota kaki :: komen yang mengutuk buat orang bertambah semangat nak buat lagi bagus :)

Benci Pop-Out Like FanPage

Salam Sejahtera !!

Tengah-2 syok a.k.a excited nak baca entry tentang retis nie , bila klik link tue . tunggu loading dulu . . Okay , layan Facebook balik . . Mana tau ada lagi menarik . . Lepas tue buka balik link tadi dengan harapan dapat baca TAPI !! Keluar pulak pop-out macam nie ::


Memang panas lah kan . . Eden raso eden dah Like FanPage ekau tue haa !! Poe cek !! 

Urrgghh !! Even kita dah Like tapi benda tue tetap keluar juga suruh Like . . Admin blog tue memang set kan macam tue ke ?? Even orang dah Like pun kena Like lagi ?? Kalau Mai senang je , Unlike balik then Like balik . . Tapi letih doe !! Cuba lah korang paham perasaan kami sebagai pembaca !!

Btw, dapat yang masa kejap macam atas tadi tue okay lagi tapi bila dapat yang masa lama macam nie ::


Oo Mak Kau !! Bilo nak habis nyo ?? Berjanggut eden nunggu ekau hilang oi !! Masa asal is 2000 second, 60 saat bersamaan 1 minit so berapa ek ?? Fail betul Math kau Mai . . Ish-2 !! Korang lah kira kan berapa . . Tapi still masa yang lama untuk tunggu tue !! 

Please lah !! Jangan memaksa kami untuk menge-LIKE fanpage korang tue !! Selalu nya , dorang akan update cerita yang dah lapuk !! Means , cerita tue dah pernah di ENTRY kan oleh blogger lain tapi dorang update jugak . . So , WAJIB ke kami LIKE fanpage anda ?? 

Macam cerita nie ::


Err !! Mai rasa tahun lepas pun ada juga kan story pasal ulat nie ?? Nie dah 2013 pun masih dok post kat fanpage cerita lama ?? So , dari situ dapat tengok yang dorang nie sebenarnya dah habis cerita nak update sampai cerita hok lama pun dok tempek kat situ ! WAKE UP DUDE !! Post a new story !!

One more thing , kita tak boleh percaya sangat dengan entry dorang nie . . Kebanyak kan nya lebih tajuk dari cerita . . Kadang-2 tajuk tue sorang saja je bagi panas tapi entry tue langsung tak ada kena mengena pun . . 

Last but not at least , selalunya fanpage nie akan share cerita dari fanpage yang bersahabat dengan mereka . . Like this ::




Okay , 3 fanpage berbeza tapi post entry yang sama . . So , lagi sekali Mai tanya , WAJIB kah kami like fanpage anda ?? Ikhlas ke LIKE fanpage tue ??

Fikir-2 kan lah ek . . Btw, jangan pulak ada yang banned Mai lepas nie . . 

End !!


Friday, 19 April 2013

TQ For Celebrating My Birthday :) (entry bergambar)

Salam Sejahtera !! 

First of all , hari genap 21 umur Mai . . Bak kata kawan Mai , dah layak mengundi pun . . Hikhik !!

TQ kepada kawan blogger yang wish bufday Mai kat facebook . . 





 Haa !! Nie paling best . . Bkn je sekadar Wish bufday Mai tapi Mai siap pujuk Feroz buat Kiyomi dance :)


Hee !! Now arigato gozaimashita to my friends !! 

bufday gift from Nisa !!

nyum nyum !!

 cake slice from Secret Recipe & sponsor by Nisa :)

nurul & nisa !!

nyumm !! teruk nya muka !!

here the ayam come !!

selepas dibedal oleh Giant Mai :P

finish already !!

Kiyomi !! 

o_O

Cupipy twins !! 
Haa !! Cupipy tue bukan hadiah ek tapi saje interframe kan . . hikhik !! Berharap HE buy me that Cupipy !!

Okay !! TQ again for the wishes !!

End !!

Wednesday, 17 April 2013

Gwiyomi @ Kiyomi Fever :)

Salam Sejahtera !!

Memang ketinggalan zaman betul kan Mai nie . . Rupa nya dah banyak yang upload own Kiyomi video kat Youtube . . Hari tue tengok Kak Maria buat Kiyomi style , serius Mai blurr . . Apalah yang dia buat tue . . Then , tadi dok buka news feed , ada nampak kawan Mai post video Kiyomi . . Nahh !! Baru Mai tau . . 

TAPI Mai still blurr dari mana datang nya lagu and gaya tue ek ?? Btw, Mai ada letak beberapa video Kiyomi . . 

Enjoy . . . . 


  Haa !! Yang kat bawah nie serius cute ! She delicate that video to her beloved husband . . Cute lah sis !! Like korean face :)



Yang bawah nie make me say "CUTE !!!" . . Comey nya bila lelaki buat gaya cam tue . . Hikhik !!




HOMAIGAD !! Kawaii !! Cute betul mamat bawah nie buat Kiyomi style . . Rasa hug n cubit pipi dia tue !!




Okay , here Kak Maria style . . Kawaii !! 




Btw, tadi dok baca komen yang orang drop kat Kak Maria , ada yang menyokong & ada yang mengutuk . . Kak Maria buat just for fun je kot so x payah nak kutuk kata she menggedik . . U r not her husband . . Sabar ek kak Maria . . 


Okay that's it . . Mine video ?? 


No no !! Don't request . . Nanti ada yang banned Mai habis-2 . . Ada pula Mai di cop mohor kan sebagai "pencari publisiti murahan" sebab tak jadi ikut gaya Kiyomi Song tue . . Hikhik !!


Btw, korang nak ke tgk Mai buat Kiyomi ek ?? I wonder . . . . 


End !!

Tuesday, 16 April 2013

I Want Baby ^^v

Salam Sejahtera !!

Baru-2 nie Mai ada tengok gambar Stacy dengan anak angkat dia . . Serius ! Cute anak angkat dia . . Hee !! I wonder bila lah Mai nak ada anak sendiri kan ??


Alolo !! Tomey nya baby tue kan !! Huhh !! Buat Mai teringin nak anak . . 

Okay !! Sebenar nya , Mai ada bercadang lepas habis belajar + dapat kerja + ada rumah sendiri + ada kereta , Mai nak ambek anak angkat . . 

Mai x tau kenapa Mai suka sangat dengan baby . . Especially baby boy ! Tomey je . . 


Haa !! Cute kan . . Lebat je rambut dia kan . . Korang rasa okay ke Mai ambek anak angkat ek ?? Bukan tak nak anak sendiri tapi Mai memang suka baby sebab nak tunggu si Dia , memang lambat lagi lah . . 


Hee !! Mai ada bincang dengan Dia tapi macam tak nak je . . Hurmm !! Tak pela . . Nanti Mai try bincang lagi . . 


Cute kan baby tue :) Okay kat bawah nie Mai jadi baby sitter . . Walaupun sekejap je tapi nie pun dah geram sebab dia asyik tumbangkan bakul mainan tue . .




Haa !! Btw, sapa baby tue ?? Hikhik !! Teka lah kalo dapat :) . . 

Okay !! Hope Mai dapat amek anak angkat . . 

End !!

Friday, 12 April 2013

Thank You Madu Ku Incik Google & Googlers Sekalian :)

Salam Sejahtera !!



Tak penah entry Mai ada view 700 + dalam dua hari . . Hanya dengan entry INI , blog Mai telah mendapat view sebanyak 700 + dalam dua hari . . 

Memang tak sangka banyak keyword tentang kes buli tersebut . . Mai pun ada try cari sendiri . . Ada yang keluar dan ada yang entry Mai tak tersenarai . . Jum tengok ::

Dengan keyword "budak belasah penang" , entry Mai dapat tempat kedua ::


Ini pula , keyword "smk tun hussein onn penang", entry Mai antara top 5 ::


Dan yang ini, entry Mai dapat tempat pertama . . Memang terbaik lah . . 


Yang ini , mungkin banyak yang hampir sama dengan keyword tue so entry Mai dalam top 10 je . . 


Yang ini , segala view yang banyak tue datang dari Ingik Google :)


Banyak kan ?? Yang selebih nya tue datang dari Facebook , backlink dari rakan blogger tentang entry Mai dah sewaktu dengan nya . . 


Itulah view paling banyak Mai dapat . . Dalam 2 hari je , view meningkat ke 700 . .Tak sangka . . 

Once again , TQ Google :)

End !!

Thursday, 11 April 2013

Video Asal vs Parody !!

Salam Sejahtera !!

Sapa yang stress tue , meh tengok video nie . . Confirm korang tergelak habis-2 lah . .

Okay , nie video asal . . Tak payah tengok pun tak pe sebab akan tambahkan stress nanti . . Hikhik :)


Haa . . Bongok kan . . Dah tunjuk muka yang jambu tue kenapa ?? Kan dah kena buang sekolah . . Kesian  . . 

Haa !! Nie pula parody video Kes Buli Ketua Tingkatan tue . . 


"Nama aku LAN . . Orang panggil aku LANTAK KAU LAH"

"Bukan LAN PAVI ke ??"

Hakhak !! Memang lawak kot dialog dorang . . Siap main oo som lagi tue . . Btww, hensem kot laki baju kelabu yang pakai cermin mata tue . . Hikhik !! 

Okay , Nie parody yang kedua ::



Hakhak !! Last-2 kena balik dorang . . Sempoi lah korang . . 

Semoga ini jadi pengajaran ek adik-2 . . Jangan dok gatal pukul orang . . Dah salah tapi pukul orang . . Setakat handphone je kot . . 

Btw, enjoy !! Hikhik !!

Haa !! Nie lah muka-2 pembuli tue . . Bukan nak aibkan korang tapi pengajaran buat kamu dek . .


End !!

Tak Cukup Kena Buang Sekolah Tue !

Salam Sejahtera !!

Sebelum tue , if korang belum tau lagi kes nie , meh terjah SINI . . 

Ramai yang tak berpuas hati dengan sikap pelajar-2 yang ada dalam video itu . . Semalam sahaja ada 2 page @ group diwujudkan untuk mem-banned mereka yang terbabit dalam kes pukul ketua tingkatan itu . . 

Antara page @ group adalah ::



Akhirnya kes ini berakhir jua. Banyak spekulasi dan ada yang menjadi mangsa keadaan. Antara yang terkena tempiasnya walaupun tidak bersalah ialah Ayib Aeyman dan tentunya Lukman Hakim Ahmad.

Dikatakan puncanya ialah kerana si ketua kelas melaporkan kepada guru tentang telefon bimbit [handphone] yang di bawa geng tersebut.

3 suspek geng pukul gangster pondan telah dikenalpasti dan didedahkan dibawah. Mereka telahpun dibuang sekolah.


Credit :: fuyoomedia

Haa !! Tue dia muka samseng yang dah kuat tue . . Kamu tue sekolah lagi dek . . Dok gatai pukul orang tue kenapa ?? Mak suruh pegi sekolah tue belajar bukan pukul orang . . Kamu tue lucky sebab tak masuk sekolah juvana , , Kalau tak , memang gelap masa depan kamu . . Entah ada ke tak sekolah yang nak terima kamu tue . . SPM pun belum habis lagi tapi dah pukul orang . .

Hadoi !! Memang dahsyat lah budak-2 sekarang nie . . Pasal HP je kot tapi dah nak pukul sampai macam tue . . Kesian jugak kat mereka yang terkena tempias kes nie . .

Btw, tadi dok buka news feed n terjumpa video parody nie . . Memang lawak habis lah . . hikhik !! Jum hayati ::


Moral of the story , pegi sekolah tue jangan nak tunjuk samseng ek !!

End !!

Tuesday, 9 April 2013

Eeeeuuuwww !! Perlukah Ping Entry Macam Tue ??

Salam Sejahtera !!

Korang penah Ping entry tak ?? Mesti penah kan . . Mai pun penah tapi sekali je . . Lepas tue memang tak ada . . Bukan tak nak tapi MALAS . . Lagi satu , entry Mai banyak merapu so Mai rasa it is to important to Ping it . . 

Okay , tadi Mai dok BW blog ke blog dan Mai baru perasan new update entry kat Ping tue teruk betul . . Plus lucah . . 


Disebabkan gambar terlalu lucah dan terdedah , Mai sensor kan gambar tue . . Kalau korang perasan , memang gambar tue tak bertapis . . Ada juga Mai buka blog yang letak entry kat Ping tue and memang tak bertapis . . 

Memang pelik kenapa Ping tue luluskan entry teruk macam tue . . Sepatutnya Ping nie lebih berhati-2 @ cek dulu isi kandungan entry tersebut . . 

Kalau dapat kat laki yang gatai , memang best lah kan tengok . . Err !! Geli geleman Mai . . Ada juga pengalaman bercouple 2 hari dengan laki gila @ sangap seks . . Memang pengalaman ngeri lah . . 

Mulanya memang tak tau dia gila seks tapi bila dia dok mesej nak tengok kemaluan Mai lah , dari situ Mai tau . . Asal call je , mesti dia ajak buat "phone sex" . . Wahhh wahh !! Koe ingat aku apa ?? Choii !! Pernah juga laki tue hantar gambar kemaluan dia kat Mai . . Ingatkan gambar apa . . Sekali buka , OMG !! Terus delete . . Memang dahsyat !!

Btw, kelas petang tadi Mai belajar pasal Cervix Cancer . . Korang jangan ingat perempuan je boleh kena tau . . Laki pun boleh . . Plus Cervix Cancer nie boleh merebak ke kerongkong okay . . Macam mana ?? 

If perempuan tue suka hisap kemaluan lelaki dan kebetulan kemaluan lelaki tue ada penyakit , penyakit itu akan tersebar ke dalam mulut . . . . Tak caya , meh tatap video nie ::

video

Okay ! Dah tengok kan ?? So , conclusion is , jangan lakukan seks dengan lebih dari seorang lelaki/perempuan ye . . !!

End !!

Monday, 8 April 2013

Blog Review : Pemenang Birthday Giveaway Nur Alja

Salam Sejahtera !!

Mai nak curi masa sikit untuk review blog pemenang :)

Tahniah ek !!

Okay !! Here the review ::

http://mrsteddybearlover.blogspot.com/


First of all , akak (sbb dia muda dr Mai) punya mata sampai juling dok mencari mana pegi cursor nya . . Serius !! Akak tak nampak sebab cursor tue sama warna dengan background . . Cursor tue kecik tak apa tapi jangan buat warna cursor tue dengan background sama warna okay dear ;) Kalau yang lain-2 tue , okay . . Tersusun kemas . .

http://vanilla-coklat95.blogspot.com/


Pinky world :) ehee !! Blog yang simple . . Sidebar tersusun kemas . . cursor pun okay . . Header yang simple tapi ayat tue memang best la :) Hurmm apa lagi ek ?? Tue je kot sebab tak ada kurang or lebih . . Haa !! Loading pun okay :) Keep blogging dear :)

http://www.jujuelyana.my/


Beeee !! Hikhik !! Cute doodle header tue peluk "love" tue . . Love it !! Bertemakan bacground warna kuning . . Pun simple jugak . . Sidebar pun kemas tersusun . . Navigation bar yang menarik . . Loading pun okay . . Tulisan pun okay . . Cursor pun okay . . Lagi ?? Tue je !! Keep blogging dear :)

http://syierajoingiveaway.blogspot.com/


Bertemakan kuning juga tapi yang nie ala-2 Spongbob gitu :) Suka suke !! Loading blog nie pun okay . . Sidebar tersusun kemas . . Mai suka gambar untuk chatbox tue . . Cute Spongebob and Patrick Star tue menari macam balet . . Hikhik !! Cursor pun okay . . Walaupun kecik tapi boleh nampak sebab warna tak sama dengan background . . Ada satu yang Mai tak sure . . Scroll down blog tue memang tak boleh kalau guna arrow kat keyboard ek ?? Sebab try tekan ke bawah tapi x mau . . Guna mouse baru nak . . Hurmm !! Okay tue je !!

http://tengkubutang.blogspot.com/


Sekali pandang blog , macam perempuan . . Dengan kelopak bunga berguguran nya . . ehee !! Mai rasa lelaki lah kan sebab ada 'Tengku' kat nama tue kan ?? Okay !! Sapa dah tengok Wreck It Ralph ?? Belum ?? Memang rugi lah . . Best betul !! Opss !! Soe !! Okay tengok header tue teringan cite tue . . Cute je Venelope tue kan :) Okay !! Blog okay . . Loading pun okay . . Cuma Comment kat blog tue panjang juga ek . . Kalau boleh , buatkan scroll ek . . :) Sidebar pun tersusun . . And !! MAI SUKA MAIN DENGAN KUCING ITAM TUE !! Cute sangat !! Remind me to my cats ! Mai bagi nama dia "Itam" ek :) hikhik !! Okay !! Tue je . . Keep blogging :)

Pheeww !! Lama tak review blog . . Janggal pula rasa . . Okay !! Harap tak ada yang banned Mai lepas nie . . Kot-2 komen Mai mengguris hati yang terguris kan . . Jujur & ikhlas dari hati yew :) Keep Blogging all !! Once again , congratulations :)

End !!

nota terbang :: sambil review sambil buat report . . best kan . . hikhik !! Okay !! Chaww !!