Thursday, 31 January 2013

GiveAway by AFNA

Salam Sejahtera !



Klik banner untuk join . . 

Mesej to Owner GA ::

Mai dah buka kesemua link tue :) hehe !

End ! !

Aaaarrrrgghhhh ! ! TOLONG !!

Salam Sejahtera ! !

Pening dah Mai main dengan code TAPI TAK MENJADI JUGA !! 

Tengok Navigation Mai kat sidebar tue >>>

TAK CENTER ! !

Don't know what to do ! !

SomeONE ! ! Help me ! !

End ! !

nota butterfly :: frust menonggeng, terbongkang, tergolek, tersungkur etc ! !

Segmen Blogger i2 Sahabat ku

Salam Sejahtera ! !

Segmen pertama untuk hari ini :)


Mai dah follow awak . . Nie print screen ::

Tarikh tutup :: 28 Feb 2013
  
Kelebihan Join Segmen ni:
  1. Siapa yang join secara automatic masuk dalam bloglist aku sepanjang tahun 2013
  2. Trafik blog akan meningkat
  3. Follower semakin bertambah
  4. Kenalan blogger semakin ramai
  5. Perkongsian antara blogger dengan blogger.
 Klik je banner tue untuk join :)

End !!

Deman CNY (draft tertangguh)

Salam Sejahtera ! !

Ahak ! ! Tonngggg tooonngggg chhhaaannnggg ! !

Hari Sabtu tue Mai dengan room mate Mai ada kelas dekat Main Campus . . Punya lah malas nak bangun hari Sabtu . .

Dalam kelas tue , tersangat lah boring tau ! ! Sampai Mai boleh kira berapa kali Mai menguap :)


Haa ! ! Tengok tue muka mengantuk :)

Lepas tue, dalamm kelas ada junior Mai lukiskan gambar Mai . . Jum Tengok ::


Part mata tue Mai senyum je tengok :) Btw, TQ Ali :)

Lepas habis kelas, plan nak singgah India Street kat Kuching so pergi lah . . Tengoh otw tue, hujan pulak turun . . entah berapa kali kami berteduh . . 

Bila hujan dah reda sikit, kami pun teruskan perjalanan . .  Tengah jalan-2, ternampak ada kain . . RM12/4 meter . . MURAH NYA ! ! Mai pun beli satu . . 


Mai beli satu . . Cantik kan . . Kawan Mai beli sama corak tapi lain warna . . Haa ! !

Lepas tue , kami pegi Plaza Merdeka . . Masuk-2 je , terus pekak telinga Mai dengan lagu CNY . . Tengok sana, tengok sini , semuanya MERAH ! ! Mata Mai pun jadi merah :)


Yang bawah nie Mai tak tau apa . . Maybe baju kot :)



 Model tambahan :)


 Macam rupa baju yang di sidai je kan :)


 Siap ada tangga lagi tau :)


 Merahhhh ! !

 Semuanya merah lah . . Masuk Parkson pun merah juga . . Sementara tunggu kawan beli barang , kami pun lepak kejap ::

Jangan tanya kenapa mulut Mai macam tue . . Kawan Mai snap time TAK SEDIA lagi ! !


 Macam orang cacat je kaki Mai tue :)

 Otw balik tue , Mai sempat lagi beli souvenir untuk Mr. Ted Mai . . Murah je tau . . Walaupun Mai orang Sarawak tapi Mai membesar kat Ipoh . . So Mai kurang pengetahuan sikit lah pasal negeri Sarawak . .
 


Sebelum balik tue, Mai jumpa dengan kawan satu tempat keja Mai dulu . . Dia tak nak snap gambar so x ada lah gambar dia . . Btw, hensem tau dia ! ! Irul, nanti aku snap curi-2 pic koe kalo kita jumpa lagi ! !

End ! !

Segmen: Bloglist Februari 2013

Salam Sejahtera ! !

Join last minute tau ! !

Sorry Bro , tak perasan :)


Mai rasa , Mai tak penah tengok banner Segmen se-simple Paly ! ! Mai suka style dia yang simple ! !

Haa ! ! Klik banner tue untuk join ! !

End ! !

Wednesday, 30 January 2013

Blog Mailey Di Review vs Tempahan Dah Siap

Salam Sejahtera ! !

Tajuk tue macam 2 in 1 je kan . . Ehee ! ! Memang pun . .

First Mai nak cerita pasal blog review . . 

Okay blog Mai di review oleh ::


Haaa ! ! Tuan punya blog nie is Zara . . 

 Jum tengok komen dia ::

Tengok header pon dah cantik kan? Pinkish gitu, mesti Mai suka warna ni dan dah memang patutlah perempuan akan dikaitkan dengan warna ni. Korang nak tahu Mai ni orang jauh datang dari Sarawak. I pun ada kawan-kawan dari sana, orang-orang dari sana semua baik-baik dan cakap dengan penuh budi bahasa. Samalah macam Mai ni, masa dia mula-mula request suruh buatkan keychain crochet dalam hati ni alahai sopannya budak ni. :)
 Nanti dalam blog ni korang akan disambut oleh Mai sendiri. Blog ni cepat sangat loading tak payah tunggu lama-lama. I suka yang macam ni dan pada I blog ni kemas, tersusun dan cantik. Selain tu, Mai juga ada buat Tutorial, Tips, Koleksi header yang cun melecun serta  Hire Me. Ruangan "Hire Me" korang boleh membuat tempahan Header dan Menu Bar Design serta boleh minta Mai jadi sponsor giveaway korang. Boleh isi borang kat bawah tu juga.
Mai macam tak percaya komen dia tue . . Ehee ! ! TQ kak Zara . . Entah kali ke berapa Mai baca komen dia baru Mai terima hakikat . . Bukan apa, happy sangat . . Pertama kali kena puji kaw-2 tau :)

Okay . . Now Mai nak cerita pasal tempahan . . Hari tue , Mai ada buat tempahan dekat kak Zara . . 

Jum tengok tempahan tue ::


Cantik kan ?? Mai nak bagi hadiah untuk kawan Mai bulan February nanti . . Tak sabar Mai nak dapat hadiah nie . . Btw, TQ kak Zara . . Kalau korang nak juga, boleh tempah dekat kak Zara . . Tak rugi tau tempah . . 

End ! !

Blog Review Pemenang 1st GA

Salam Sejahtera ! !

Now Mai nak review blog yang menang 'blog review by Mailey' . . Ada 3 orang pemenang . . Klik header untuk terjah ! !

So , here they are ! !

Pemenang No 8 :: Fara Tyqa


Tuan punya blog bernama Fara Tyqa . . Blog yang bertemakan kan soft pink . . Siap ada salji lagi tau . . Mesti Fara minat Kpop kan . . Masuk-2 blog Fara je , terus kuar lagu Kpop . . Blog Fara punya loading okay . . Font , okay cuma kalo tukar warna font tue sebab macam tak match warna font tue dengan warna background tue . . Sidebar , okay . . Tersusun kemas . . Tiada yang cacat . . Akak suka blog adik nie :) Keep blogging dear ! !
Pemenang No 10 :: Bismil Azian

Banner simple itu kepunyaan Kak Bismil Azian @ Puan Bayu . . Blog akak nie simple mimple je . . Mesra alam jugak . . Tapi kak , aechieve tue macam panjang sangat lah kak . . Kalo letak scroll tue , okay jugak . . Sidebar 3 column tue okay kak tapi kenapa transparent kan background ek ?? Macam tak match warna font sidebar tue dengan background tue . . Keep blogging ek kak !
Pemenang No 40 :: Wanyy


Adik Wanyy suruh Mai review blog dia yang nie . . Blog nie bertemakan pink tau . . Mai suka vectoe perempuan kat header Wanyy tue . . hehe Nanti akak kidnap ek dek :) Blog adik nie ada tutobies . . Jap-2 . . Tutorial + Freebies kot . . Mai pun tak pasti . . Eheee ! ! Selain tue, adik Wanyy ada juga buat tempahan full edit untuk template washed denim . . RM15 - RM20 je tau . . Sidebar pun okay . . Tersusun rapi . . Akak suka , akak suka :) Keep blogging tau adik !

End ! !

nota butterfly :: maaf if komen Mai menyentap jiwa raga korang . . haahaaa ! !

Tak Sangka ! !

Salam Sejahtera ! !

Sebelum nie , Mai ada buat satu entry macam mana nak naik kan traffik blog . . Tak tau ??

Baca >INI<

Lepas tue , tangan pun gatal nak cari tutorial sendiri & tak sangka Mai boleh dikira TOP 10 lah . . 

Contoh macam nie ::


yang pertama tue der ! ! Sungguh tak sangka . . Tapi still tak dapat kalahkan blogger otai tau ! !

Tengok yang nie pula ::


Mai tak sangka tutorial "Cara-cara nak daftar domain dot my" nie ada terselit jugak . . hehe

Tapi tak semua tutorials dapat cari kat Mr. Google tue sebab blogger otai punya tuto lagi terrer maa ! !

Kembang hidung Mai sekejap ! !

End ! !

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar

Salam Sejahtera ! !

Has been tag by :: http://miszfarahanis.blogspot.com/ :: TQ dear ! !

klik banner untuk join

Mai punya fav song ::


Tittle :: Butterfly Fly Away
Singer :: Miley Cyrus


Senarai Pemenang GA Mailey :)


Salam Sejahtera ! !

Sebelum tue , semak dulu link korang kat nombor berapa ek >SINI<

•❤• Blog Review By Myrah (4x) •❤•
4
12
25
26
•❤• Blog Review By Mailey (3x) •❤•  
8
10
40

korang bagi detail & boleh tuntut kat >Fan Page Mailey<
nama:
Hadiah dimenangi:
link blog:
•❤• Blog Review By Amira Zainal (10x) •❤•

9
13
14
20
29
31
32
36
43
45
korang boleh tuntut melalui fan page :: https://www.facebook.com/itssosweet ::

•❤• Phone Case By  Nor Hayati (3x) •❤•

1
2
3
 korang bagi detail seperti di bawah & drop kat >Fan Page NorHayati< ::
-NAMA PENUH
-ALAMAT
-MODEL PHONE(cth:nokia 3310)
•❤• Header By Amira Zainal (3x) •❤•

46
28
22
korang boleh tuntut melalui fan page :: https://www.facebook.com/itssosweet ::
•❤• Cursor By Maizatul (2x) •❤•

19
36
 korang boleh tuntut melalui fan page :: https://www.facebook.com/NurirwaneBlogspot ::

•❤• Topup By Tyra Lee Rm10 (2x) •❤•

6
16
korang bagi detail seperti di bawah & drop kat >Fan Page Mailey< ::
Nama:
link blog:
topup apa: (maxis/celcom/digi/tunetalk)
nbr telefon:
•❤• Kpop Calender By Amira Zainal (2x) •❤•

5
7
korang boleh tuntut melalui fan page :: https://www.facebook.com/itssosweet ::
•❤• Voucher Perfume 10% By Nurul Azieyan (5x) •❤• 

44
38
35
33
18
korang bagi detail kat bawah & tuntut melalui email nie :: azieyan89@gmail.com :: 
nama:
Hadiah dimenangi:
link blog:
•❤• Handmade Keychain By Lolly Shoppe (2x)  •❤•
11
21
 korang boleh tuntut melalui >Fan Page Lolly<
 
•❤• Voucher RM5 By Cabaranskc (10x) •❤•
15
17
23
24
27
30
34
37
41
42
 korang boleh tuntut melalui >Fan Page CabaranSKC<

End ! !

nota butterfly :: jangan tanya kenap ada nombor yang macam ikut turutan . . nie semua 100% Mr. Ted Mai yang pilih tau :) TQ Abg ! !

1st GA TAMAT ! !


Salam Sejahtera ! !

Dengan ini , TAMAT lah sudah GA Mai yang pertama . .



Kepada yang tak sempat join tue , jangan lah sedih ek . . 

Mai tau korang tak dapat join sebab tak dapat masuk blog Mai sebab domain dot my bermasalah . . 

TAK PE ! ! Kalau tak ada halangan & selepas CNY nanti , Mai akan buat GA & akan BERGABUNG dengan Cik Hawa @ Super Dream ! !

Kepada peserta GA :: Mai akan umumkan pemenang ASAP okay . . Perlu jugak beri ruang untuk Mr. Ted tue pilih pemenang . . 

TQ ! !

End ! !

Tuesday, 29 January 2013

1st Giveaway From Mailey Jayley (TAMAT)

(STICKY POST)

Dengan ini Mailey mengumumkan berlangsunglah GA Mailey yang pertama ! 

Tarikh :  

TAMAT


 
 

Nampak kan banner yang buruk + comot tue ? 
 
Tempek kan kat entry korang tue ek . . 
 
Syarat-syarat :
 
1. Wajib Follow blog Mailey , Fan Page & Twitter Mai (dekat HEADER & AKAN DI CEK)
 
2. Wajib Follow Blog sponser : 
 
•❤• Myrah •❤••❤• Nor Hayati •❤• | •❤• Maizatul •❤•
 
•❤• Tyra Lee •❤• | •❤• Amira Zainal •❤• | •❤• Nurul Azieyan •❤•
 
 •❤• lolly shoppe •❤• | •❤• Cabaranskc •❤•
(AKAN DI CEK)
 
3. Wajib Like Fan Page Sponser :
 
•❤• Nor Hayati •❤••❤• Maizatul •❤• | •❤• Nurul Azieyan •❤•
•❤• lolly shoppe •❤• | •❤• Cabaranskc •❤•
(AKAN DI CEK)
 
4. Tag sekurang-kurangnya 3 orang & PASTIKAN mereka tahu !
 
Haa ! 4 je syarat nye . . Senangkan ! Dah nama pun GA so mestilah ada hadiah kan ? 
 
(KALAU KORANG X ADA TWITTER @ FACEBOOK PUN BOLEH JOIN SEBAB FOLLOW TWITTER @ FACEBOOK X WAJIB SANGAT)
 
Hadiah Gempak :
 
•❤• Blog Review By Myrah (4x) •❤•
 
•❤• Blog Review By Mailey (3x) •❤•

•❤• Blog Review By Amira Zainal (10x) •❤•
 
•❤• Phone Case By  Nor Hayati (3x) •❤•
 
•❤• Header By Amira Zainal (3x) •❤•
 
•❤• Cursor By Maizatul (2x) •❤•
 
•❤• Topup Rm10 (2x) •❤•
 
•❤• Kpop Calender By Amira Zainal (2x) •❤•
 
+ Semua peserta akan di masukan ke BLOG LIST 2013 Mai :) 
 
Penambahan Hadiah ::

•❤• Voucher RM5 By Nurul Azieyan (semua peserta) •❤•
 
•❤• Voucher Perfume 10% By Nurul Azieyan (5x) •❤•
 
•❤• Handmade Keychain By Lolly Shoppe (2x)  •❤•
 
•❤• Voucher RM5 By Cabaranskc (10x) •❤• 
 
#kalau korang nak sponser lagi , pun boleh sebab pencarian sponser masih di buka 
(kalau nak drop komen kat Commen Box) 
(DITUTUP)
 
Senarai Peserta ::
Klik . . Klik
 
Pemilihan Pemenang :
 
Akan di cabut undi oleh Mr. Ted Mailey sendiri ! Sweetttttt ! !
 
End !

Terpaksa DELETE Domain Dot My :((

Salam Sejahtera ! !

Tepat pukul 12 nant, tamat lah GA Mai yang pertama . .

Mai juga dah delete domain & kembali ke URL yang asal (aries-pinky.blogspot.com)

Dan dalam bulan February nanti , Mai akan PERMANENTLY delete domain dot my & bertukar ke domain dot com . . 

Terlalu banyak masalah yang di hadapi . . 

Senarai pemenang akan di umumkan secepat mungkin ye . . Mai nak bagi ruang untuk Mr. Ted Mai pilih pemenang :)

DAN ! ! Beberapa hadiah terpaksa Mai batalkan kerana penyertaan kurang dari 50 . . Hadiah 50 & peserta 45 , tak adil kan kalo ada peserta yang dapat lebih dari 1 kan ?? 

So hope korang paham ! !

TQ ! !

End ! !

nota butterfly :: nantikan 2nd GA gabungan Mailey + Hawa . . tungguuuu ! !  

Monday, 28 January 2013

Segmen 2013 by Izza Sakura

Salam Sejahtera ! !

Mood tengah nak join GA & Segmen . . 

Walaupun tak dapat view blog tapi semangat masih ada nie :) 

Boleh kan Mai join ?? 



Kenapa Mai pilih entry tue ??

Okay, Mai suka join semua Segmen & GA . . Tak berharap pun Mai akan menang sebab kalau rezeki , tak ke mana kan . . Tak sangka Mai menang hadiah "Full Edit by Izza Sakura" . . Cantik blog Mai dia edit . . Rajin jugak Izza main dengan code . . Nak-2 lagi jenis cerewet macam Mai nie . . Izza turutkan je permintaan Mai . . Last-2 hasil nya, cantik sangat . . TQ so much Maz :)

End ! !

Walaupun Tak Dapat View Blog . . . .

Salam Sejahtera ! !



Walaupun Mai tak dapat view blog Mai tapi Mai edit jugak blog Mai nie . . 

Mai terpaksa buka Customise untuk tengok apa yang Mai edit tue kecuali Comment Cox je Mai tak dapat tengok . . 

Hurmm sedih nya . . 

Harap-2 lah AsiaHost dapat contact Celcom . . Tak larat macam nie . . 

Lagi pun GA Mai dah nak tamat . . Tak gempak lah kalau Mai tak dapat tengok entry Mai sendiri kan . . 

Haa ! ! Mai terpaksa POTONG @ BATALKAN beberapa hadiah GA Mai sebab peserta kurang dari 50 . . 

Tak gempak lah kalau seorang peserta dapat lebih dari 2 hadiah . . rasa tak adil pulak . . Hope korang paham ek . . Maaf sangat-2 . . 

End ! !

nota butterfly :: nantikan GA @ Segmen Mai yang akan datang bulan April nanti ye ! ! 

Senarai BlogList Tetap Mailey :)

Salam Sejahtera !

Today mood not to happy & not to sad . . 

Hari ke 3 tak dapat view my own blog . . Sedih sangat sebab tak dapat tengok sape yang tinggalkan jejak kat ShoutBox . . 

Once again, so soooooooorrryyyyy ek korang . . Not my fault but Mai tak dapat tukar DNS broadband Celcom nie sebab LOCKED . . Korang tau kan . . 

Okay !! Nie senarai tetap BlogList Mai . . Mai tak kan ubah bloglist nie sebab dorang dah jadi penghuni tetap . . 

Senarai Blog ::

1. http://sherlyanna-angiela.blogspot.com 
 Kenapa dorang ek ??

Okay Mai pilih dorang berdasarkan ::

1. Rajin drop komen kat Comment Box/ShoutBox.
2. Sudi FOLLOW Mai.
3. Rajin menolong Mai secara langsung/tidak langsung
4. Blog yang kemas.
5. Rajin memberi semangat kat Mai.
 Korang nak jugak jadi penghuni tetap BlogList Mai ??

Boleh jerrrr . . Penuhi semua syarat-2 kat atas tue . . Senang je lah . . Kalau dorang boleh buat , kenapa korang tak boleh ?? Dorang semua tue blogger otai tau . . Senior-2 Mai semua tue . . Rajin dorang tolong blogger newbie macam Mai nie . .

End ! !

nota butterfly :: walaupun blog tak dapat di-view oleh owner nya sendiri (Mailey) tapi Mai tetap post entry . . banyak jugak entry yang tertangguh untuk di-publish kan sebab Mai tunggu domain dot my dah okay baru Mai publish ek . . TQ kerana sudi menunggu :)

Gud Nite ! !

Salam Sejahtera ! !

Malam ke 2 tak dapat buka blog Mai . . 

Tadi Mai tengok komen AsiaHost mengatakan yang dorang tak dapat contact Celcom, Maxis, TM & bla bla sebab dorang cuti lagi . . 

BERMAKNA :: lama lagilah Mai x dapat buka blog . . 

Sebab Mai pkai broadband Celcom . . 

Sedih nya . .

Btw, dah 2 days Mai WebCam with my Mr. Ted . .

Now pun Mai tengah WebCam tapi dia dah tidur . . Siap berdengkur lagi tue :)P . . 

Jum tengok my Mr. Ted tidur ::



Kuat betul dengkur dia . . Sampai terkejut Mai . . 

Last-2 terpdam WebCam ! !

Facebook jeles dengan kami orang :)P

HAAA !! Jangan tengok lame-2 . . Seksi jugak dia malam nie . . 

Gud Nite abg . . Tak sempat say gud nite tadi . . Love u abg ! ! Muahxxhxxx !!

End !

noe butterfly :: bila lah dapat tido sebelah dia kan . . hmmm

Sunday, 27 January 2013

BERIBU MAAF MAILEY PINTA KEPADA SEMUA BLOGGER :(

Salam Sejahtera ! !

Mai dah cuba banyak kali untuk pulih kan keadaan tapi still tak dapat access my own blog . . 

Mai dah buntu nak buat apa . . 

Maybe sebab Mai guna broadband so that's why lah tak dapat tukar DNS tue . .

Bila Mai klik okay , mesti kuar nie ::


Mai betul-2 dah tak tahu nak buat apa lagi . . 

Mai dah try tukar tp benda alah nie keluar jugak ! !

Banyak kali try tau :(

Kalau korang can access my blog , drop komen korang kat Comment Box jelah ek . . 

Nanti Mai try lg dengan guna Wireless pulak . . If still cannot jugak , nanti Mai cari tuto untuk tukar kepada domain dot com . . 

TQ kak Niexzha sebab suda stay up late sebab nak tolong Mai . . 

Tanya merata-2 tapi yang tolong , kak Niexzha jugak . . One of my fav Senior Blogger ! ! :)

Okay . . That's it for today . . 

End :(

nota butterfly :: mood down sangat-2 ! ! hmx ! ! :'((

Saturday, 26 January 2013

BLOG MAILEY TAK BOLEH BUKA ! !

Salam Sejahtera ! !

KENAPA BLOG MAILEY TAK DAPAT BUKA ! ! 

"Problem Loading" katanya ! !

Cer korang terangkan WHAT HAPPEN ! !

Pasrah sudah nie ! !

WHAT SHOULD I DO ! !

T_T

HELP ME ! !

Arrgghhhhhhhh ! ! Geram nya ! !

Kalau DNS yang problem , WHY Mai tak dapat email from AsiaHost ! !

Damn ! ! 

Mai bako jugak benda alah nie nanti ! !

Soobbbsssss-2 ! !

T_T T_T T_T T_T T_T T_T

End ! !

nota butterfly :: cer korang bagi tau apa Mai kena buat ! !

Aku Betul-2 Benci Dengan Minah Nie !!

Salam Sejahtera !

Tengah panas bin hot nie . . Baca 1 entry kak Uzu tadi buatkan Mai marah gila-2 !! 

Korang kenal tak minah sesat bawah nie ::


Dulu pompuan bodoh nie penah HOT kat Malaysia sebab dia hina Allah . . 

Perrgghhhh Mai yang bukan islam pun bengang dengan pompuan nie ! ! Bilalah dia nak bertaubat nie . . 

Jum tengok antara status post dia kat Facebook ::

Tapi sebelum tue Mai nak tunjuk yang nie ::


Kau Christian ke mak cik ?? Woi ! ! Jangan gunakan agama lain untuk hina agama kau sendiri lah ! ! Mai baca , ramai yang tersalah anggap yang Christian suka mengutuk agama Islam tapi sebenar nya Christian is not like that . . Jesus never teach us to hina other religion but be friends with other religion . . Harap korang paham ek . . Kalau kau nak murtad sekali pun , aku tak kan anggap kau sedara sesama Christian ! ! Puuiiihhhh ! !

Jum tengok balik post status dia (geram nie) ::



Mengucap lah wahai mak cik . . Jum tengok lagi ::


Hek eleh ! ! Mak cik nie boleh bangga pulak . . Kau maybe terlepas hukuman dunia tapi akhirat nanti , kau tak kan terlepas punya lah ! ! Jum tengok lagi ::

Hmm no komen sebab mak cik nie dah jauh tersesat . . 

Mai berharap jika suatu hari nanti Tuhan buka pintu hati dia , tak kesah lah dia nak ikut agama mana-2 pun . . 

Btw, mak cik nie ada buka group kat Facebook . . Mai tak larat nak print screen post status dia . . Korang tengok lah kat > SINI <

End ! !

nota butterfly :: moga dia bertaubat cepat-2 . .

Friday, 25 January 2013

Kenali Mr. Ted Saya Dan Saya . .

Salam Sejahtera ! !

 Sebelum ke tajuk utama , meh nak bagi tau yang blog Mai DAH BERUBAH tapi kan tak ada pun yang perasan perubahan itu (ayat poyo) . .


Penat juga nak letak button twitter , facebook & fan page tue kat header buruk tue . . Btw, gambar tue Mai ciplak dari Mr. Google yang pemurah tue . . Ala-2 Mai gitu . . Mai suke-2 ! ! Kan tak ada orang yang sudi edit @ vectorkan @ meng-kartoonkan gambar Mai . . Sadis (terjun tingkat 1 jap)

Okay TITLE ! !

Nama : Mailey Jayley
Umur : 21 (2013)
Bufday :19 April 1992
Fav food :Anything yang bertemakan AYAM ! !
Fav drink : Ice Lemon Tea
Hobi : Edit gambar & buat benda pelik
Perwatakan :
1. Cute (mohon muntah sebanyak mungkin)
2. Lemah lembut (tolong sepak Mai jap)
3. Panas baran (mewarisi sifat dady)
4. Penyabar (penyabar sangat)
5. Tembam (auta ! ! sebenarnya makin GEMUK)
6. Berambut ikal mayang (mengerbang kalau tak letak minyak rambut)
7. Berkulit kuning langsat (pucat)

Haa tue je kot tentang Mai :)P



(gambar ini di snap sebelum Mai pegi practical)

My Mr. Ted ::


Nama : Mohd Aniq Haikal
Umur : 23 (2013)
Bufday : errr tak ingat lah . .
Relationship : Boyfie terhormat ku ! !
Fav food : err apa Mai suka , dia bedal je . . 
Fav drink : err lupa lah pulak . . 
Hobi : buat benda pelik
Tahap IQ : Pandai sangat sampai every semester dapat Anugerah Ketua Jawatan sebab pointer lebih dari 3.0 
Perwatakan :
1. Nakal
2. Suka sakat Mai
3. Romantik (bila Mai merajuk je)
4. Cute ( makin kembang lah dia baca nie )

Lagi ?? Ntah lah banyak sangat sampai Mai can't describe with word . . He toooooooooooo special for Mai . . He always make me smile (walaupun lawak tak menjadi) . . The Most important , dia suka buat benda pelik . . Kadang-2 Mai tertanya kenapalah Mai dapat boyfie pelik nie (jgn marah ek abg) . . 

Jum tengok pic latest Mr. Ted kat Cameroon (pegi tak ajak !)

 Ala-2 luar negara lah tue . . Ehek ! !

 Kalau korang dapat cam yang mana Mr. Ted , Mai bagi 50sen :P

Big Boss @ Abang Long tue ! ! Tak mao kacau . . Nanti mengamuk dia :P

Haa tue jelah latest pic dia . . Makin lama makin besar pulak dia nie . .

Korang mesti ada si Jantung , Paru-2 , Hati , Limpa , Buah Pinggang kan ?? 

Hehe ! ! End ! !

nota butterfly :: 1437 abg ! !

Thursday, 24 January 2013

Nak Tukar Template Tapi Tak Tahu Nak Guna Apa . .

Salam Sejahtera ! !

Dari tadi lepak ngn Mr. Google tapi tak tahu nak guna yang mana satu . . 

Tutorial banyak tapi nak pilih yang mana ek . . 

Now Mai guna Simple Template . . Dari tahun lepas Mai guna . . 

Mai nak juga guna template terkini tapi yang mana okay ek ??

Denim Template @ Blogskin ??

Cer korang bagi pendapat sikit . . 

Hmx ! !

End ! !

Korang Rasa . . .

Salam Sejahtera 


Salam Maulidur Rasul Mai ucapkan kepada yang beragama Islam . . 

Okay . . Mai sebenarnya nak buka satu lagi blog . . 

Blog tue khas untuk Segmen & GA yang Mai join . . Senang sikit Mai nak tengok GA @ Segmen mana yang nak tamat . . 

Sebab guna blog yang nie , macam susah sebab Mai terpaksa selak entry lama-2 . . Sebab ada GA @ Segmen yang tempoh sebulan . . 



Korang rasa okay tak ?? 

Cer bagi pendapat sikit . . 

End ! !

Wednesday, 23 January 2013

Topup Giveaway by FD

Salam Sejahtera !!


Klik banner kalo nak join . . 

Mangsa Tag ::

Letak Cursor Dalam Blog (Simple & Denim Template)

Salam Sejahtera . . 

Tak tahu nak buat apa so Mai buat lah tuto nie (credit Hawa Syazana a.k.a Super Dreamland

Step Pertama ::

Okay step pertama nie cara masuk kan single cursor ::

1. Dashboard > Layout > Add Gadget > HTML/Java Script 

2. Copy code bawah nie kat HTML/Java Script ::

<style type="text/css">body, a, a:hover { cursor: url(URL CURSOR), progress;} </style><a href="URL CURSOR" target="_blank"><br /></a>
  3. Save ! !

Step Kedua ::

Okay step kedua nie cara nak masuk kan double cursor (like mine) . .

Cursor kedua akan berubah bila cursor dihalakan ke LINK . . Cuba halakan cursor Mai tue kat >SINI< . . Nampak perubahan tak ??

Okay , here the step ::

1. Dashboard > Layout > Add Gadget > HTML/Java Script 

2. Copy code bawah nie kat HTML/Java Script ::

<style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(URL CURSOR PERTAMA), default;} a:hover {cursor:url(URL CURSOR KEDUA),wait;}</style>

3. Save ! !

Hope korang dapat follow ek ! !

End !

Maaf Ku Pinta . . .

Salam Sejahtera ! !

Sebelum mulakan ayat , Mai want to say so so so so sorry to all blogger yang follow Mai tapi Mai tak follow balik . . 

Bukan sombong sayang tapi Mai really-2 busy with assigment , lab report & quiz . . 

Ada masa , Mai main nyorok-2 kat blog korang ek ! ! 

Okay . . Mai baru buka email tadi & AsiaHost say tinggal kurang 500 domain yang tinggal . . 

Kepada yang belum daftar tue , hurry up ! ! Melepas korang nanti tau ! ! 

Okay tue je for today . . 

Nanti Mai share lagi ek ! ! 

TQ ! !

Sayang korang ! !

End ! !

Monday, 21 January 2013

Pisahkan Body Dengan Sidebar (Denim)

Salam Sejahtera ! !

Now kepada yang guna Denim Template , Mai nak ajar macam mana nak pisahkan Body dengan Sidebar . . 

Untuk Body ::

1. Dashboard > Design > Edit HTML 

2. Gunakan CTRL + F , cari code kat bawah nie ::


.post {

3. Copy code kat bawah nie & paste kat code yang korang cari tadi ::

margin:0 0 1.5em;
padding:20px;
font-size: 95%;
background:#ffffff;
border: 1px solid #000000;
line-height:1.9em;
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
}
 Untuk Sidebar ::

4. Gunakan CTRL + F , cari code kat bawah nie ::

.sidebar .widget

5.  Copy code kat bawah nie & paste kat code yang korang cari tadi ::


margin:0 0 1.5em;

padding:20px;
font-size: 95%;
background:#ffffff;
border: 1px solid #000000;
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
}

6. Tukar yang warna ::

#ffffff :: warna bacground korang
  solid :: jenis garisan border
#000000 :: warna border korang

7. Preview dulu & kalau x ada error , boleh SAVE . .

8. Design > Template Designer > Advanced

Main bacground :: Pilih transparent 

End ! !