Monday, 31 December 2012

1st GA yang Mai Sponser :)

Salam Sejahtera :)

Tadi tengok komen & dapat komen dari SD ! !

GA dia dah start :)

Hadiah pun gempak2 ! !

Senarai Hadiah ::

-Top Refferel- *6orang

Topup rm3 Dari Miera Evans dan Shawl Dari Fatin( 1 pemenang )

Topup RM5 Dari Ladies dan Shawl Dari Fatin ( 1 pemenang )

Doodle Ikhlas Dari Nabila Johan (3 pemenang )

Header Dari Afeeqah (1 pemenang )


-Tag Terbanyak- *8 orang

Keychain Dari Fynaz + voucher Rm 5 ( 1 pemenang )

Topup RM5Dari Loly + voucher Rm 5 Dari Aliya ( 1 pemenang )

keychain Dari Fynaz+ voucher Rm 5 ( 1 pemenang )

Review Blog Dari Miera Evans (5 pemenang )


-Peserta Terawal- *8orang

Review Blog Dari Syakirah  ( 4 pemenang )

Header Dari Afeeqah( 2 pemenang )

Header  Dari paan( 1 pemenang )

Header Dari Afeeqah ( 1 pemenang )

Shawl dari Fatin (1 pemenang)


-Entry Terbaik- * 6orang

Jam Tangan Hand Made dari Mailey ( 2 pemenang )

Baju Kaftan Dari Anaziah ( 1 pemenang )

Edit Blogskin Dari Paan ( 1pemenang)

Header,Cursor, top button Dari Sophea ( 1pemenang )


Edit Classic Template Dari Nureen ( 1 pemenang )




-10 Cabutan Bertuah-

Header, Top button Dari Sophea ( 1pemenang )

Shawl dari fatin ( 2 pemenang )

Edit Full Blogskin Dari Fa Yun ( 1 pemenang )

Doodle ikhlas  Dari Nabila Johan( 2 pemenang )

Cursor Name + voucher Rm 5(1 pemenang )

Cursor Dari Wanny (2pemenang)

Phone Case Hand Made Dari Deq Nur (1pemenang)


-10 Cabutan Bertuah-

Phone Case Hand Made Dari Deq Nur( 1pemenang )

Pmc Gred AAA Dari Miya  + voucher Rm 5 Dari Aliya ( 1 pemenang )

Pmc Gred AA Dari Miya + voucher Rm 5 Dari Aliya( 1pemenang )

Baju Kaftan Dari Anaziah ( 1pemenang )

Cursor Name Dari Amirah + voucher Rm 5 (1 pemenang)

Shawl Dari Fatin (3pemenang)


-12 Peserta Bertuah-

Cutie Brooch_- ( 2 pemenang )

Cursor Name Dari Amirah + voucher Rm 5 (1pemenang)

Bloglist Dari Syakirah (3 pemenang)

Full Edit Denim Template dan Footer + voucher Rm 5 ( 1pemenang )

Full Edit Denim Template + voucher Rm 5 ( 1 pemenang )

Review Blog Dari Myrah ( 4pemenang )


-12 Peserta Terakhir-

Review Blog Dari SD ( 2 pemenang )

Shawl Dari Fatin (2pemenang)

Bloglist Dari Syakirah ( 2 pemenang )

Review blog Dari Paan ( 5 Pemenang )

Edit Classic template dari Nureen ( 1 pemenang )




#Jeles nya Mai tengok ! ! Jum join ramai2 !Klik Baneer atas tue ramai2 ! !

Segmen : Azam Ku Tahun 2013

Salam Sejahtera !

Mailey nak buat segmen singkat sempena countdown 2013 !
 
Mula :: 31 December 2012
Tamat :: 1 January 2013 (11.59 p.m)


Copy Banner tue & tempek kan kat entry korang !

Syarat-syarat ::

1. Follow blog Mai (tak wajib kalau korang rajin terjah)
2. Buat Entry "Azam Ku Tahun 2013"
3. Nyatakan kat entry korang "Tentang Aku" & "Apa azam ku 2013"
4. Copy & Paste link entry korang tue kat comment box Mai !

Cara Buat Entry::

Korang buatlah entry panjang mana pun sebab Mai akan baca . . Buat lah entry sekreative yang boleh !

End !

BUATKAN MAILEY HEADER YANG CUTE MACAM KORANG PUNYA !

Salam Sejahtera !

Ambui ! Panjang jugak title entry koe nie Mai :)

Hehe ! ! Mai baru lepas habiskan blog review peserta segmen Mai & jujur Mai JELES tengok header dorang yang cute2 sume ! ! 

Mai x pandai buat doodles macam korang *tutup muka guna bantal*

Mai teringin nak ada header macam korang tapi apa kan daya . . Mai pernah minta tempah header , templete & doodles kat orang tapi NO RESPOND :((

Sedih sampai lemaskan muka dalam air tau !

Don't worry lah ! Mai akan bayar upah korang tue . . tapi x ada pun . . 

Sedih & sadis sangat kan *minta simpati kejap*

Mana tak nya ! Sana sini Mai minta buatkan tapi x ada pun berita apa2 ! 

Ingat nak guna header yang baru tapi HAMPEH ! 


Dah jadi macam nie lagi muka Mai merayu :( 

Hope korang sudi :(

End !

Blog Review Rama-rama Biru


Salam Sejahtera korang ! !

Seperti yang korang tau , segmen Mai selamat tamat tengah malam tadi . . 

Now Mai nak review blog yang menyertai segmen Mai . . 

p/s : Mai x nak upload header peserta sebab Mai nak korang yang terjah n lihat kecantikan blog dorang :) & KLIK NAMA dorang kalau nak terjah :)
Komen : Kak Aimi nie model tau ! Shantek tau ! Suke tengok Kak Aimi posing ! Blog kak Aimi nie macam serabut sikit lah kak . . Okay 3 column tapi sidebar yang macam serabut . . Sembah Ampun ek kak Aimi :) Blog yang bertemakan pink black :) Mai bangga sebab akan join segmen Mai yang x seberapa nie :)
2. Nur Marini

Komen : Tahun nie PMr yew dek ? Bape result :) Blog yang cute dengan salji pink . . Background adik nie macam ada dua je . . Cube adik remove background yang adik tak guna tue . . Loading okay la . . Sidebar okay ! Keep blogging adik :)

3. Nasrah Azmi

Komen : Blog nie Mai pernah review :) Follower meningkat x ?! hehe Blog yang simple :) Background putih je :) sidebar pun okay jugak :)

4. Aimy Razali

Komen : Blog bertemakan pink white :) simple & cute ! Sidebar tersusun rapi . . Cume Mai rasa blog Aimi macam berat je . . x pe ! Nanti try timbang ye :) Keep blogging sayang :)

5. Adam Faiz

Komen : Satu-satunya peserta lelaki yang join :) Hepy sangat tau dek :) Blog Adam nie pun simple jugak :) Bertemakan blue white kalau x silap . . Sidebar tersusun kemas & comel macam tuan nya . . mesti Adam orang lama kan sebab follower pun banyak :) Appreciate banyak2 sebab join ek Adam :)

Ends !

Segmen : Tadi dan Sekarang


Salam Sejahtera ! 

TQ Paly sebab jemput Mai join . . Rajin tau dia jemput Mai :) & sorry sebab lambat join sebab baru lepas habis busy dari sambut Christmas :) 

Segmen Paly nie sume simple2 je :) Hehe tapi segmen kali nie macam diary pulak kan :) tapi x pe ek Mai buat entry dari pagi ek sebab Paly suruh buat dari kol 9 mlm . .

Klik Banner kalau nak join :)
31 December 2013
12.00 p.m ~ baru bangun tido sebab semalam tido kol 4 pagi . . 

1 p.m ~ gaduh with my dady sebab x nak buang tahi & muntah dog aunty Mai :P

5.37 p.m ~ Tengok cousin Mai main badminton :)

sexy my cousin

pasukan sorak :P
6.20 p.m ~ bawa adik sedara jalan2 & lepak :)

Mai & adik sedara yang cute :)

siap bekal kan botol tau :)

kaki sape yg lagi cute :P
 6.22 p.m ~ bagi adik sedara makan :)

bubur nasi + sosej

nyum nyummm ! :)
8.45 p.m ~ Makcik2 datang & siap tgk adik sedara gaduh :)

video
(jum tengok video adik sedara gaduh)

10.00 p.m ~ makan malam sempena tahun baru bersama keluarga besar Mailey :)

12.00 a.m ~ Lepas makan, tengok bunga api ! ! :)

video

1 January 2013

10.00 a.m ~ Pergi berkelah bersama family kat Gunung Gading !

siram air kat adik !

peace !

erk ! apa lah yang Mai tengok 2 ek ?

ehee !

jadi model jap :)

Blog Review Rama-rama Merah


Salam Sejahtera korang ! !

Seperti yang korang tau , segmen Mai selamat tamat tengah malam tadi . . 

Now Mai nak review blog yang menyertai segmen Mai . . 

p/s : Mai x nak upload header peserta sebab Mai nak korang yang terjah n lihat kecantikan blog dorang :) & KLIK NAMA dorang kalau nak terjah :)

1. Nabihah Mohamad

Komen : SPM candidates 2013 yew dek ?! Gud luck tau ! :) Blog bertemakan grey white yang simple sangat . . Sidebar pun ringkas je . . Loading pun cepat . . Maybe blog adik nie ringan kot . . Lagi ?! Ntah la dik . . Sis Mai x dpt komen sbb blog adik mmg best ! Keep blogging tau ! & Keep ur blog weight tau ! 

2. Nieyxzha 

Komen :  Kak Nisa nie rajin buat doodles tau & sume doodle yang dia buat cumel2 sangat ! Hehe Kak, buatkan Mai doodles 1 ? :) Macam lah dia nak buat untuk koe Mai ! ehem2 ! Kak nisa jugak ada dua orang anak yang comel2 belaka . . Mesti akak pun comel kan :P Blog akak pun comel dengan doodles yang cute :P

3. Hawa Syazana Binti Razali

Komen : Once again , TQ buatkan Mai header yang cute tue tau ! Blog yang colorful . . Background bunga2 cinta :P  Sidebar pun simple lah . . Senang cakap semua simple :) Keep blogging tau dear :)

4. Lissa LaLissa

Komen : Header yang cool ! Background pelangi ! Sweet sangat adik ! Sidebar yang comel ! Sume tersusun comel ! Lisa nie rajin jugak buat doodles ! Sama mcam kak Nieyxzha je :) Keep blogging dear !

 5. Nunu Pedot

Komen : Sekali imbas muke Nunu nie sama macam kawan Mai kat kolej je :) Hee ! Bertemakan grey white ! Sibebar tersusun kemas . . Tak ada yang kurang @ terlebih . . Newbie dalam dunia blogger nie . . Mai pun baru jugak dear ! :) Keep blogging & rajin terjah blog kalau nak follower banyak tau :)

Ends !

Blog Review Rama-rama Ungu


Salam Sejahtera korang ! !

Seperti yang korang tau , segmen Mai selamat tamat tengah malam tadi . . 

Now Mai nak review blog yang menyertai segmen Mai . . 

p/s : Mai x nak upload header peserta sebab Mai nak korang yang terjah n lihat kecantikan blog dorang :) & KLIK NAMA dorang kalau nak terjah :)

Komen : Wahh dah bertukar background & header ek kak :) Blog kak Ayu nie bunga2 tau ! Sejuk je mata tengok . . Header kak Ayu nie simple tau ! Lagi ? Tah la kak . . Bukan x nak komen sebab x ada idea sebab blog akak TERBAIK lah ! ! :)




Sherlyanna Angiela

Komen : Ho ho ho ! ! Salji dah turun ! Hihi :) Blog adik nie ada salji tau ! sejuk je Mai singgah kat blog dy tau :) Blog yang simple dengan 3 column . . Rasanya adik nie belum tau macam mana nak masuk kan link dekat banner Segmen @ GA yang dia sertai kot . . X pe dik ! Nanti Sis Mai akan buatkan tuto khas untuk adik tau ! Keep blogging dear !

Nurathirah Abd Mu'as

Mailey tolong promote blog sy ye..kekurangan follower.." Tue lah permintaan dia . . :) Mai akan cuba tau dear untuk up kan follower tue tapi awak pun kena rajin jugak tau . . Nanti Mai akan buat tuto macam mana nak cari follower banyak tau :) Blog yang bertemakan blue purple :) Tak jemu singgah kat blog dia ! Blog archive tue panjang sangat lah awak . . Cube awak guna Scroll okay . . Side bar pun tersusun (Y) !

Sunday, 30 December 2012

Blog Review Rama-rama Pink


Salam Sejahtera korang ! !

Seperti yang korang tau , segmen Mai selamat tamat tengah malam tadi . . 

Now Mai nak review blog yang menyertai segmen Mai . . 

p/s : Mai x nak upload header peserta sebab Mai nak korang yang terjah n lihat kecantikan blog dorang :) & KLIK NAMA dorang kalau nak terjah :)

1. Aisya Simpson 

Komen : Blog aisya nie cepat je loading . . Ringan jugak tue . . Header pun dah bertukar ye dek ! Cute panda tue ! ! Blog adik aisya nie bertemakan pink white . . Dah nama perempuan mesti tak kan lari dari warna pink kan dear . . lagi ?? No komen sebab blog aisya nie cute sangat & mesti orang nya pun cute ! ! Haa taun depan PMR ek ?? Chaiyok2 ye dik ! ! :) Nt akk bg hadiah tau kalau adik dpt straight A :)

2. Florence Ayum

Komen : Blog yang sweet & simple ! Blog Florence nie ada navigation bar yang sangat kreatif . . Pandai dia buat ! Dulu lain blog dia nie tapi now dah berwajah baru . . Nak dekat new year sume ganti yang baru :) Kekurangan ? Mai rasa x ada kekurangan lah sebab blog yang cantik . . Pandai dia edit :) Keep go on dear !

3. Kak Mimie

Komen : Blog kak Mimie nie bertemakan warna hijau tua . .Header dia pun unik . . Pic kak Mimie dengan bakal imam nya . . SWEEETTTT ! ! Mai x tau apa yang kurang @ apa yang lebih kat blog akak nie sebab sume nye okay . .Sidebar pun tersusun kemas . . Urmm maybe kalau akak tukar header yang baru , lagi okay kot . . Kot lah sebab Mai pun x tau nak komen apa2 :) Moga hubungan akak & si DIA sampai ke jinjang pelamin . . Jangan lupa jemput Mailey tau kakak :P

4. Iema

Komen : Header yang sweet sangat ! ! Mai pun nak jugak tapi x tau buat :( ! Ehem2 ! ! Okay blog iema nie pun bertemakan pink jugak . . Susunan sidebar pun okay . . x ada apa yang kurang @ terlebih . . Background pun sweet jugak !

5. Eda

Komen : "♥ BIARKAN HATI KU BERKATA-KATA TENTANG KAU, AKU DAN KITA ♥" tue lah kata2 yang Mai mula2 nampak kt header Eda . . Sweet je :) ! Romantik gitu ! Tak mau komen panjang2 sebab blog yang simple & cute :) Keep blogging dear :)

#Itulah peserta kumpulan pertama @ Rama-rama pink ! ! Maaf kalau Mai ter-OVER komen plak tau :) Btw, blog dorang semua hot , cute & simple ! ! LIKE LIKE !

Saturday, 29 December 2012

Segmen : Blog Review By Mailey Jayley

Salam Sejahtera Korang ! !

SUDAH TAMAT !

( Dah kena GAM GAJAH )

Sempena cuti sekolah nie + Mai pun cuti semester + nak tunggu GA Mai start = Mai nak buat segmen blog review !

Memandangkan Mai tak ada buat apa + baik hati , Mai pun buat lah !

Blog Review nie akan berlansung dari 20/12/12 - 30/12/12


( http://i.imgur.com/x84Xo.jpg )

Nampak kan banner buruk + comot tue ? Copy & paste code tue & letak kat entry korang tue !

Syarat-syarat penyertaan :

•❤• Warganegara Malaysia •❤•
•❤• Buat entry ringkas & nyatakan kat situ " Kenapa Mailey perlu review blog saya? " •❤•
•❤• Follow Blog Mailey + Like Fan Page Mailey ( WAJIB & AKAN DI CHECK) •❤•
•❤•  Copy & paste link entry korang kat COMMEN BOX tau ( di shoutbox tak kan di kira•❤•

Senang je syarat tue !

Nak TAG ?? Boleh je tapi PASTIKAN orang yang di tag TAHU tau ? :)

>Senarai Perserta< ( UPDATED)

Give Away Wan hazel

Salam Tengah Malam :)

Sapa yang tak tidur lg tue ek ??

Okay sempena tengah malam nie , Mailey nak join GA by Wan Hazel ! ! SAPA ?? Wan Hazel lah ! ! Alah blogger popular tue la :) 


Syarat ?! Senang sangat tau ! ! Jum join ! Klik banner kat atas tue :)

End !

Friday, 28 December 2012

Lorhh ?? Tue pun ada ??

Salam Sejahtera !

Jum terjah apa yang orang cari kat blog Mailey nie . . 

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~

~


Ek ?? CARA NAK PIKAT LELAKI TUA ?? Hoi ! Mailey belum lagi buat lah . . Pelik tol ! Gatal betul korang nie sampai laki tua pun nak ngorat ! Ish2 ! !

TIP MESEJ DENGAN PAKWE ? Ek nanti lah Mai buat ek tp Mai pun x tau lah sebab tue PERSONAL lah . . tapi x pe nt Mai akan buat okay dear :)

End !

Special Review : Sponser GA Mailey

Salam Sejahtera korang !

Hari nie Mai nak review blog-blog sponser yang menye-ponser 1st GA Mai . . Baik tol hati dorang . . Hadiah yang dorang sponser pun GEMPAK beb ! ! Mai pun jelez tau ! ! Untung korang tua nt bila GA Mai dah start nanti . . 

Apa hadiah nya ? SECRET ! Nanti GA Mai dah start korang tau lah ek :p

First Sponser :

Jom Skod ! ! Klik Banner :)

Nama sponser yang pertama nie adalah Myrah tau . . Myrah baru berumur 15 yo tau . . Blog Myrah nie bertemakan Pink White tau . . Background dia star polka dot . . Yang paling penting , Myrah nie peminat ONE DIRECTION tau . . Mai pun minat jugak tp lagu dorang je la . .

Second Sponser :

Jom Skodeng ! Klik Banner :)
 
Pemilik blog nie adalah Nor Hayati . . Kak Nor nie isteri orang tau (sweeetttt!) Mai bila lah nak kawen nie . . Tunggu GulaKapas Mai dapat keja dulu sebab sama2 belajar . . EHEM ! Blog Kak Nor nie pun bertemakan pink white . . Cumel ! ! 

Third Sponser :

Jom Skodeng ! Klik Banner :)
Alolo cumel nya adik nie dduk kt situ :) ! Tuan punya blog nie bernama Maizatul Nirirwane . . Tahun depan SPM candidate ye dek ? Gud luck tau adik ! Blog adik nie pun bertemakan pink white . . Simple & cepat je loading blog adik nie . . Blog adik nie baru je lepas di review . . 

Fourth Sponser :

Jom Skodeng ! Klik Banner :)
"Ingat hijau, Ingat Cik Tyra Lee" Haa tue lah tag line Tyra . . Tyra nie sama umur dengan Mai . . Tyra nie asal orang Kuantan tau . . Bila lah Mai nak pegi sana ek ?! Blog Tyra nie bertemakan hijau peach tau . . Sweet je pic Tyra kat header tue kan . . Lain daripada yang lain header dia tue . . 

Fifth Sponser :

Jom Skodeng ! Klik Banner :)
Eh ?! Dah bertukar header Amira nie ek . . Blog Kpop Fan @ Wife Minho nie bernama Amira Zainal . . Amira nie mmg peminat Minho habis lah . . Blog Amira nie bertemakan pink white jugak lah . . Ehek ! ! Go Kpop Go :p

Okay . . itulah semua sponser yang sponser GA Mai nanti . . Jum terjah okay :)

End !

Monday, 24 December 2012

Not in MOOD :(

Salam Sejahtera korang !

Firstly Mai nak minta maaf kepada sesiapa yang dah TAG Mai join GA @ Segmen tpi Mai tak join pun . . Bukan x nak join tapi sekarang line tenet Mai betul2 slow . . Nak loading page yang berat2 mmg mengambil masa yang lama ..

As korang tau Mai sekarang ada kat kampung so line betul2 macam gampang  ! ! ! Nak buka satu page pun kena refresh banyak kali . . Hm MAAF YA KAWAN !

Nanti kalau line dah okay, Mai akan join  GA & Segmen yang korang tag kat Mai tue okay ?!

Hm BW segmen yang Mai follow pun x dapat sebab line jgk lah . . 

ONCE AGAIN, I'M REALLY SORRY ?! :(

End !

Sunday, 23 December 2012

Blog Mailey di Review ! !

Salam Sejahtera korang ! !

Untuk pertama kali nya (drum roll please) BLOG MAILEY DI REVIEW ! !

Ahak ! ! Sapa review ? Hari tue Mai ada join segmen blog review so blog pun dah di review ! 
 
Apa komen Sandra ek ? 
 
Klik untuk jelas lagi !
 Soe dear ! ! Akak pun rasa macam kecik je + akak tak pandai nak edit sangat lah sebab akak tak rajin nak main dengan kod nie . . Nanti pengsan akak . .

So akak ubah lah kembali template yang dulu !

Btw , TQ dear sbb sudi review blog yang buruk nie :) 

End !

Segmen : Aku dan Blog

Salam Sejahtera ! !

Mai kena tag semalam tapi baru hari nie aku buat ! !

Bukan apa, line tenet slow sangat sampai loading pun macam siput sedut je :P


Simple je banner dia kan ! !

-_-' Soe Paly ! ! Mai baru join hari nie . . 

Jum klik banner simple mimple tue ! !

Tentang Mailey :

Nama saya Mailey Jayley . . Stay kat Kuching, Sarawak sekarang . . Mailey sekarang belajar kat Segi College . . Mailey ambek course Medical Laboratory Technology . . Susah jugak course Mai tue ! Sampai Mai pening kepala tau :) Mai suka hang out dengan kawan2 kat area Kuching :)

Kenapa Mailey Buat Blog :

Mailey buat blog dah lama tapi sekarang baru bergiat aktif . . Mai buat blog sebab semua apa yang Mailey buat Mai dapat post dekat blog nie . . Mailey juga dapat kenal semua rakan blog dari seluruh Malaysia . . Mailey juga dapat tambah ilmu . . Tue je kot ? Ahak :)

End !