Monday, 15 July 2013

(Video) Pemohonan Maaf Alvin dan Vivian

Salam Sejahtera!


Korang mesti sudah tahu tentang poster atau gambar yang di upload ke page Alvin dan Vivian di laman social Facebook . . Ramai rakyat Malaysia yang beragama Islam mencemuh gambar itu kerana mereka menjemput berbuka puasa dengan hidangan Bak Kut Teh yang mengandungi daging babi . . Selain itu, mereka juga meletakkan logo halal konon nya yang makanan itu halal . . 

Ramai rakyat Malaysia yang marah *kalo Mai pun marah jugak* dengan tindakan mereka . . Setelah ramai yang mencemuh mereka, mereka menukar poster mereka itu dengan melekat kan gambar makanan rakyat Malaysia dan meletakan tag 'Ampunkanlah Kami' . . 

Namun, rakyat Malaysia tetap jugak marah dengan perbuatan mereka . . Lalu mereka memuat naik video bertajuk 'Permohonan Maaf Alvin dan Vivian (kontroversi berbuka puasa dengan Bak Kut Teh) . . Jum tonton video mereka ::

Jadi, korang judge yourself sebab Mai pun tak suka . . Ramai juga yang mencemuh dan mengugut mereka di ruang komen Youtube Channel mereka . . Sepatutnya mereka berfikir dahulu kerana ia satu isu yang sensitive bagi kaum Islam . . Apatah lagi menjemput makan makanan yang tidak halal dan menyalahgunakan logo Halal . . 

End!