Wednesday, 27 June 2012

tips untuk orang yang baru bercinta

Hai korang !! Mailey back in action .. huhu hari nie Gadis Bersanggul nie nak bagi la sikit tips untuk yang baru bercinta .. ala yang baru masuk ke dunia cinta la katekan .. kalau yang dah lama bercinta tue mungkin ada la pengalaman kan .. kepada yang baru tue, ^_^ banyak dugaan yang bakal melanda korang tau .. salah satu nya adalah kejutan budaya .. kat dunia korang je .. kalau korang tak tahu jaga diri dan tak pandai kawal emosi, silap-2 syaitan akan bertepuk tangan sebab hasutan dia dah berjaya .. okays !! 

1.Pandai mengawal diri
~ Kepada kaum Adam, kalau korang dapat wanita yang baru mengenal erti CINTA, jangan lah
jadikan cinta itu pergi ke jalan yang syaitan redhai okay .. Bimbinglah wanita itu ke jalan yang Tuhan redhai okay .. Sebab siapa tahu yang wanita itu akan menjadi isteri dan ibu kepada anak-2 korang di masa akan datang .. Jodoh pertemuan di tangan Tuhan okay .. Now kepada kaum Hawa yang mendapat tempat yang paling istimewa pula, jangan korang termakan godaan dan pujuk rayu lelaki yang bertopengkan manusia okay .. Korang tue istimewa sangat sebab korang boleh mengandung dan yang paling penting, korang boleh melahirkan anak .. Walaupun aku tak ada pengalaman melahirkan anak tapi aku tahu yang melairkan anak tue kadang-2 boleh menyebabkan nya korang melayang kan .. So jaga lah badan korang tue dengan elok okay .. Dan yang paling penting Mahkota Peribadi korang tue okay .. ^_^

2.Pandai mengawal emosi
~Gurls !! semasa bercinta, jangan la terlalu emosi okay .. Nanti rimas pakwe korang tue pulak .. Memang la korang baru merasai erti cinta tapi jangan lah sampai buat pakwe atau cinta pertama korang tue rasa meluat dengan korang .. Walaupun kita baru keluar dari tempurung yang kita duduk selama nie, tapi pandai-2 lah kawal emosi korang tue .. Jangan pakwe korang sakat sikit atau main-2 dengan korang, dah nak menangis 5 hari 5 malam pulak .. Dorang cuma bergurau lah sayang !! Di dalam percintaan ini perlu ada gurau senda okay .. Jangan nak emosi okay .. Boring tau nak layan emosi korang tue .. huhu

3.Pandai memeriahkan suasana
~Contohnya !! Semasa bercinta atau dating, jangan la sorang diam dan si lelaki pun diam .. bunyi cengkerik je kedengaran .. sayang oi !! bagus tak payah dating je okay .. Kalau si lelaki malu untuk memulakan bicara, tidak salah untuk kaum Hawa memulakan pembuka kata-2 okay .. Bukan beerti yang korang nie tak malu tapi kalau dah bunyi cengkerik je kuat, bagus perempuan mulakan bicara pertama .. Hei !! Kan LADIES FIRST !! So, mulakan la okay .. Kalau si perempuan tue pulak pemalu sampai merah padam muka tue, yang lelaki tue BE GENTLEMAN la dear !! Jangan selalu berharap yang perempuan nak mula dulu okay .. Kalau buat benda bukan-2, tak perlu nak suruh-2 tapi sendiri mula .. Nie untuk benda yang baik, so x salah sorang kena mengalah dan start kan first word .. huhu

4. Jangan terlalu banyak bercakap
~Haa tak semua lelaki suka perempuan banyak cakap macam Mailey nie .. huhu naseb la buah hati jantung dan paru-2 Mailey dapat terima si mulut murai nie .. Okays !! Semasa date, si perempuan, janganlah terlalu banyak cakp sampaikan si lelaki tak berpeluang nak cakap apa-2 .. Berilah dorang nak cakap pulak .. Dan yang paling penting, semasa si lelaki sedang bercakap, janganlah korang potong kata-2 dorang pulak .. Nanti dorang reject korang mentah-2 baru tahu .. Hanya sesetengah lelaki je yang suka mulut murai nie .. So be careful with ur words okay dear !!

5.Jangan pergi ke tempat yang tersembunyi
~Haaa nie bahaya sikit .. Baru bercinta dah nak pergi ke tempat yang tersembunyi pulak .. Hoi yang korang bawak tue ANAK DARA ORANG okay ..Nanti dah berbuah perempuan tue tak nak pulak korang tanggung ek .. Tau lari lintang pukang macam lipas kena hempuk dengan Mailey ..  ^_^ Kalau korang nak sangat rasa, jumpa lah mak ayah perempuan tue okay dan masuklah meminang okay .. Baru la HALAL .. Jangan sesekali melakukan perbuatan yang terkutuk itu dengan cinta pertama korang .. Okay Mai tau yang korang mesti sayangkan pakwe atau cinta pertama korang tue TAPI janganlah sampai sanggup serahkan apa yang korang lindungi selama nie okay .. Kesian mak ayah korang nanti ..

6.Jangan berlagak pandai depan lelaki/perempuan
~Budak-2 sekarang nie banyak yang pandai-2 kan .. Kalah orang yang dah dapat pHD tue .. Tapi depan pakwe/makwe korang tue, simpan-2 la ilmu genius korang tue okay .. Tak perlu sangat pun ilmu korang tue .. Tapi kalau ilmu agama tue memang perlu kerana dapat melindungi korang dari Syaitan bin Iblis tue .. Tak cukup ke keluarkan ilmu kat sekolah tue sampai depan pakwe/makwe korang pun korang nak keluarkan ilmu tue okay .. Semasa bercinta, padatkanlah diri korang tue dengan ilmu bercinta dan yang paling penting ilmu agama okay .. 

7.Bertolak ansur dalam melakukan sesuatu
~Dalam percintaan yang paling penting adalah kejujuran, kesetiaan, kepercayaan dan yang paling utama bertolak ansur okay .. Semasa melakukan sesuatu, bertolak ansur lak okay .. Jangan korang nak menang je .. Walaupun korang salah pun korang nak menanign kew ?? Jangan lah okay .. berilah peluang dorang menang pulak .. Kalau selalu menang je, tak best tau .. Bosan jugak tau .. Sekali-kala perlu ada persaingan okay .. Tapi jangan terlalu asyik sangat nak bersaing .. ^_^ Nanti berbunuh pulak korang .. haha 


bunga untuk korang yang hot tue !! muaaahhh !!
okays !! nie je yang dapat Mai perah dari otak Mai .. Nie pun berdasarkan sumber dari Buah hati jantung dan paru-2 aku .. haha dia pemalu orang nya dan aku rock beb !! huhu harap tips nie berguna okay !! Recycle pun boleh tau .. huhu tong sampah yang warna pink tau .. :p okay !! daaa c ya again .. Sayummmss korang sanat-2 !!