Monday, 25 June 2012

cara nak pikat hati pakwe korang yang hensem tue

okay !! SELAMAT TENGAH HARI & SALAM SEJAHTERA !! 
hehe semangat betul aku hari nie .. mane tak nya baru lepas isi perut kan .. haha soo sudah kenyang and hati pun senang !! huhu ^_^ ehh2 nape aku tengok ade muke masam-2 tue ?? jangan masam sangat muka tue .. nanti hilang manis di wajah cantik mu itu .. aduhhh !! bermadah helah pulak aku .. okay-2 !! FOKUS pada title la !! ishh okay .. korang sedia maklum kan yang setengah lelaki hati dorang macam simen kan .. hehh susah nak pecahkan simen tue .. ntah simen dari mane dorang import tue sampai susah nak pecahkan .. sampai naik pening aku fikir kan .. hahha tapi kan kadang-2 aku nak jugak hati macam dorang tue .. ^_^ tak lah aku mudah jatuh cinta dengan lelaki .. hehe walaupun aku limited edtion kan tapi aku tak nak mudah sangat jatuh cinta .. bukan termakan rayuan tapi aku pantang kalau orang tue terlalu baik dengan aku .. huhu and
lagi satu aku kan manja tapi kadang-2 manja aku disalah sangka sebagai penyayang .. heii !! please la !! aku cuma CARING je la .. okay nie kat bawah nie ada tips untuk korang pikat hati pakwe korang yang macam simen tue ..

1. Jadilah macam perempuan
~ Wahai kaum Hawa sekalian, kalau korang nak menawan hati pakwe korang, jadilah seperti wanita! Kebanyakkan orang lelaki tidak akan tertarik dengan orang perempuan yang tidak seperti perempuan (senang cerita lah, perempuan separuh siap  atau 50% lelaki and 50% perempuan). Gaya lenggang korang mase berjalan, tutur bicara korang, gerak-geri korang, adab sopan korang, pakaian korang, adakah semuanya seperti seorang perempuan? korang kena sedar bahawasanya lelaki, menganggap wanita itu lembut, halus, tertib, penuh kesantunan dan sebagainya. Jika perwatakan korang kasar, berjalan seperti kaki pukul, orang lelaki pun takut. Pendek kata, dorang nak korang jadi feminin, bukan maskulin!

2. Jangan terlalu tunjuk pandai
~ okay-2 bab nie ada berkait and terkait dengan aku .. hahaaa !! okay sayang sekelian, bukan nya lelaki tak suka korang pandai and aku percay lelaki pun tak nak korang tak pandai tapi depan lelaki jangan terlalu pandai okay ?? sebenarnya lelaki tak berapa suka kalau korang terlalu genius sampaikan semua benda nak di komen korang .. contoh nya kalau dorang merokok depan korang and korang cakap rokok tue merosakkan kesihatan and bla bla bla .. JANGAN !! Korang wat lelaki rimas lah .. Satu lagi, korang kena tau yang lelaki nie suka korang puji dorang tau .. hehh pantang dipuji la katekan .. kalau korang nak tunjuk yang korang tue genius sangat, BOLEH sangat and di alu-alukan tau tapi jangan la over pulak .. bagi pakwe korang tue tunjuk kepandaian dorang lak .. huhu

3. Ambil dan Jaga hati dorang
 ~ Ambil and jaga hati dorang bukan bermaksud suruh korang bedah pakwe korang tue and amek hati dorang and jage okay !! maksud aku, korang kena la pandai amek hati pakwe korang contoh nya rajin-2 kan tangan korang tue SMS dengan pakwe korang tue and tanya dorang dah makan ke dorang sehat ke dorang da mandi ke ap ke .. TAPI !! jangan terlalu kerap bertanyakan soalan yang sama okay .. nanti rimas pulak pakwe korang tue .. lelaki nie macam budak-2 tau .. korang tak boleh terlalu kerap bertanya and tak boleh tidak bertanya .. maksud nye ?? korang jangan la selalu sangat amek berat pasal dorang and jangan lak korang wat tak kesah je dengan dorang sampai korang tak peduli pakwe korang wat ap .. memang la dorang dah besar tapi kadang-2 dorang perlukan seseorang untuk BERMANJA !! haa satu lagi, kalau korang nak amek hati pakwe korang tue, korang leh masak untuk dorang .. sebenarnya lelaki nie tak memilih pon .. janji korang pandai masak okay ..

4. Jangan terlalu mengongkong
~ okay dulu aku ada ciri-2 nie la tapi sekarang dah tak ada .. huhu okay sayang, korang mesti rasa yang lelaki lagi kuat kongkong korang kan ?? sebenarnya sama je la and motif dorang pon sama macam korang jugak .. dorang tak nak sesuatu yang tak baik jadi kat korang jadi kat korang and same jugak dengan korang kan tapi jangan terlalu mengongkong sangat lah .. nanti rimas pulak pakwe korang tue .. dan lagi satu lelaki nie susah nak di halang tau tak .. lagi korang cakap jangan, lagi dorang buat .. betul tak ?? huhu daripada korang menghabiskan air liur korang tue dengan menghalang dorang buat sesuatu, bagus korang bagi je dorang buat apa dorang nak .. bukan nak suruh korang lepas tangan, tak la tapi bagi dorang ruang untuk buat apa yang dorang suka macam main futsal ke jaming ke lepak kedai mamak ke, janji korang dah nasihat kan dorang tue je .. 

5. Cari persamaan antara korang dan pakwe korang 
~ haaa yang nie macam payah sikit la tapi percayalah kalau korang rajin, korang akan tau persamaan korang dengan pakwe korang tue .. contoh nya pakwe korang suka memasak , haa korang pun suka memasak so go on la .. korang boleh bertukar-2 idea menu yang korang tahu dengan menu yang dorang tau .. best tau bertukar-2 idea dengan dorang .. banyak benda yang boleh korang tengok persamaan korang .. contoh nya, hobi korang, kegemaran korang, warna kegemaran korang, haiwang kegemaran korang dll .. Tapi jangan lah sampai menipu pulak .. sebab nak sama dengan pakwe korang, korang nak menipu pulak .. Jangan okay .. Nanti ketahuan jugak okay .. Nanti korang dianggap tak jujur pulak .. ^_^

6. Selalu luangkan masa bersama
~ ^_^ senyum je .. okay bukan apa .. aku dengan pakwe aku jauh la .. huhu kami orang date pon setahun sekali .. ishh-2 !! huhu okay bagi korang yang dekat dengan pakwe korang tue , rajin-2 kan lah luangkan masa bersama okay .. bukan apa lelaki juga perlukan perhatian tau .. tapi ingat bukan luang masa untuk perkara yang tak berfaedah seperti melakukan maksiat okay ..  @_@ maksud nya korang ajaklah pakwe korang tue jalan-2 ke lepak-2 ke dll .. dah lepak-2 tue jangan nak menyimpang pergi tempat lain pulak okay .. nanti jadi ibu muda pulak korang .. huhu

penat tau perah otak .. huhu harap tips yang aku bagi nie dpat korang guna pakai okay .. recycle pun bloleh okay .. hahaaa kalau korang pandai and rajin , mudahan korang dapat lakukan okay .. huhu okay la sayang-2 sekelian .. jumpa di post akan datang .. byeee !!