Sunday, 4 August 2013

News Thing !!

Salam Sejahtera!!


Comel kan my little baby PingPing . . Itu adalah hamster yang Mai bela . . Mai suka haiwan tapi tidak semua ye . . 

Okay! Sebenarnya Mai bukan hendak bercerita tentang hamster gemuk itu tapi Mai hendak bercerita tentang beberapa benda atau widget baru dalam blog Mai . . Pertama adalah header baru Mai itu . . 


Doodles comel dan kacak itu Mai culik dari blogger yang kreatif melukis . . Tapi Mai sudah pun meminta izin mereka untuk menculik doodles mereka itu tahu . . Jangan kata Mai ambil tanpa kebenaran . . Tema raya ini Mai dapat inspirasi setelah Mai lihat blog +Hafizzi Aziz . . Blog beliau yang bertema hijau sempena raya tapi Mai kekalkan tema merah jambu dia blog Mai ini . . 

Yang kedua adalah kotak 'Contact Mailey' . . 


Yang baru dalam kotak itu adalah widget Google+ itu . . Ia menggantikan kotak Google+ yang lama . . Mai buat widget tersebut setelah melihat blog +Pa Ly . . Pada Mai widget yang baru itu kecil dan tidak membazir ruang sidebar . . Selain itu, ia juga dapat di adjust mengikut lebar dan panjang . . Mai pilih yang kecil ini kerana ia tidak membazir ruang sidebar Mai . . 

Dan yang terakhir adalah Google+ Comments . . 


Mai pernah lihat blogger . . . . Mai lupalah siapa tapi macam cool . . Tapi Mai tidak tahu bagaimana hendak masukan dalam blog . . Dan tadi Mai menyelongkar http://buzz.blogger.com/ dan Mai menjumpai widget komen tersebut . . Ehee!! Seronok bila widget itu ada dalam blog Mai . . 

Okay, itu sahaja entry merepek Mai kali ini . . Tidak lama lagi Ramadhan bakal melabuhkan tirai nya . . Maaf zahir dan batin dari Mailey :)

End!

nota terbang :: manfaatkan setiap widget yang Google bagi untuk blogger