Sunday, 10 March 2013

Akibat Kempunan Tak Dapat Makan Nasi Lemak

Salam Sejahtera !!

Sejak seminggu Mai mengidam nak makan nasi lemak . . Entah apa mimpi Mai tapi bangun-2 je dari tidur , Mai terhidu bau nasi lemak . . Padahal kat rumah nie tak pulak yang terlebih rajin masak nasi lemak pagi-2 . . 



Lepas dari tue , tekak Mai teringin nak makan nasi lemak . . Uwwwwaaa !!

DAN !! Mai dah cuba cari okay . . Bukan tak cari tapi selalu tak dapat . . Dalam seminggu lepas , tempat Mai selalu makan dengan kawan Mai tue , Mai order lah nasi goreng daging . . Tiba-2 Mai tersentak kejap . . Mai baru teringat nak makan nasi lemak . . Okay tak pela . . Esok ada lagi tapi esok nya pun Mai lupa . . 

Last-2 , hari khamis @ jumaat lepas *mai tak ingat* , kawan Mai belanja Mai makan tapi bila Mai order nasi lemak , mak cik tue kata "nasi dah habis lah dek" . . Hampa lagi . . Mai pun makan lah nasi ayam je . . 

Semalam tengah Mai potong buah jambu batu untuk Mai & kawan-2 ulam , Mai terpotong jari Mai . . Peerrgghh !! Pedih nya hanya Tuhan je tau . . Nasib rumah Mai nie semua nurse kecuali Mai & Nurul lah . . Kawan Mai pun balut jari Mai . . Memang pedih lah . . 

 Satu Malaysia !! Ehee !! Kesian kena balut :'(


Nampak tak luka tue ?? Tak nampak kan ?? Kamera tak jelas sangat :'(

Mai teringat yang Mai belum berpeluang makan nasi lemak !!

Baru potong jambu dah terpotong jari sendiri . . Mai bercadang nak potong rumput pulak tapi bila jadi macam tue , Mai batalkan niat nak potong rumput sebab takut terpotong kaki pula sebab kempunan :P

Tadi dok belek dashboard , tiba-2 ternampak entry baru Ben Ashaari tentang dia makan nasi lemak !! Uwwaaa !! Nak nasi lemak !! Err !! Meliur sudah Mai sebab x dapat nasi lemak . . 

Sedap kalau dapat makan nasi lemak . . Dengan sambal dia yang kaw !! Peerrgghh !! Telur goreng separuh masak . . Wahh !! Err kecuali kacang lah sebab korang tau kan Mai alergic with kacang . . 

Semoga esok Mai dapat makan nasi lemak . .

End !!

nota butterfly :: kalau dah mengidam , teringan , nak makan @ yang sewaktu dengan nya , SILA LAH DAPATKAN makanan yang korang nak tue SEGERA !! Kalau tak , jadi macam Mai nie :)