Monday, 11 February 2013

Blog Review : Pemenang GA Simple Syara

Salam Sejahtera !!

Okay , Mai nak review blog yang menang Blog Review Mai . . 



Pemilik header tue is Nur Hazirah . . Umur dia baru 17 tahun . . SPM candidates ek dek :) Okay . . First-2 buka blog Eyra nie terus keluar lagu Britney . . Ehek !! Okay lah lagu tue kan . . Kawaii bermaksud comel kan ? Err kat mane ek tang comel tue ?? So far , blog adik nie bebas dari salji @ bunga yang jatuh-2 tue . . Sidebar pun tersusun rapi . . No unused widget macam jam @ wahtever . . Font , okay lah . . Eyra pakai blogskin ek ?? Normal lah kalo tulisan blogskin kecik . . Btw, keep blogging !!


 

Yeaayy !! Iema !! One of my friends !! Jap-2 !! Iema dah buang ek lagu kat blog Iema ek ??  Blog Iema nie sentiasa meriah dengan color-2 yang menarik . . Iema memang pandai edit blog dia . . Sentiasa cantik . . Dalam blog Iema nie ada jugak tutorial untuk pengguna template simple macam Mai nie . . Semua tuto ada kat situ . . Selain itu , blog Iema nie penuh dengan icon cute-2 macam tuan nya . . Blog yang bertemakan soft cokelat tak silap Mai . . Susunan sidebar pun okay . . Keep blogging Iema !!



Hujan dah turun !! Err Mai rasa hujan yang tak pernah berhenti tue tak perlu kot dalam blog . . Okay !! Nama tuan tanah nie is Cik Farah . . Ada beberapa perkara yang Mai rasa tak perlu berada dalam blog Farah nie . . First is hujan tue . . Second , patung bunny tersangkut kat tepi blog tue . . Follow + Dashboard button tue . . Farah dah letak follower widget kan so no need to put follow button tue ek . .Haa calender tue . . Rasa tak perlu kan Farah . . Membazirkan ruang sidebar je . . Blog archieve tue terlalu panjang lah . . Cuba letak scroll bar . . Baru kemas sikit :) Mai ada buat tuto so try lah ek . . Btw, keep blogging dear :)


Blog yang bertemakan hijau purple nie kepunyaan errr . . Mai tak jumpa pun tentang dia . . Tapi nama pena dia is The Kid . . Mai tak tau berapa umur dia . . Btw, blog nie simple je . . Widget pun tak banyak lagi . . Follower pun sikit lagi . . Maybe newbie kot . . Font blog nie pun okay . . Tak terlalu besar @ kecik . . Sidebar pun tersusun cuma Mai tertanya-2 tentang "Le Nuffnang" tue ?? Is it iklan Nuffnang ?? But why navigation bar was there ?? It shouldn't be there . . Other , no more . . Keep blogging dear !!



Blog nie bertemakan black + purple + pink . . So far , blog adik nie bebas dari lagu !! Congrats !! Mai suka . . Btw, follow button tue tak perlu kot . . Macam Mai mention kat blog atas-2 tue . . Bcoz u already put follower widget kan so not need to put follow button tue . . Sidebar pun okay . . Tersusun kemas . . Tak ada widget yang tak diperlukan . . Keep blogging dear !!

Mai minta maaf if komen Mai ter-OVER ek . . Setiap orang , lain pendapat nya . . Perbaiki apa yang kurang !! Keep blogging !! Btw, tahniah dari Mai !!

End !!