Tuesday, 26 February 2013

About Me (macam Mai)

Salam Sejahtera !!

Lame dah tak buat tuto !! Tuto nie di request oleh Secantik bulan . . Ehee !! Suka suki je letak nama tue . . Apalah Mai nie :P

Ihik !! Okay here the step !! Btw, nie Mai buat sendiri ek . . Tidak berpandukan mana-2 tuto . . Sebab Mai tahu Lyssa pun ada buat tuto jgk tapi Mai tak tahu macam mana dia buat . . So jangan cakap Mai ciplak @ tak letak credit sebab nie hasil tangan Mai !

 Okay !! The step ::

Sebelum tue , korang pilih lah mana gambar yang korang nak then upload dalam http://imgur.com/ @ Photobucket  untuk dapatkan HTML link untuk image korang tue ek . . 

Untuk icon comel-2 tue , korang boleh cari kat >SINI<
 & >SINI<

Korang boleh save image @ icon yang korang nak macam biasa . . (save as . . . )

Lepas tue , korang upload jugak kt imgur @ photobucket untuk dapatkan HTML link jugak ek . . 

Save lah HTML link tue kat note pad ek . . 

Now Mai nak ajar macam mana letak kat blog . . 

1. Dashboard > Layout > Add Gadget > HTML/Java Script

2. Korang letak HTML link gambar korang dulu macam nie ::


3. Lepas tue , detail pasal korang pulak , letak dulu HTML link icon korang tadi macam nie ::


4. Di penghujung @ akhir link icon korang tue , korang taip lah nama korang macam nie ::


Untuk umur korang , tempat tinggal or apa-2 je , korang just ulang step 3 dan 4 . . 

Hope korang dapat ikut ek !! 

End !!

nota butterfly :: kalo x paham , drop the komen okay :D