Sunday, 20 January 2013

Perkara Yang Membuatkan Mailey Malas Nak BW @ Singgah !!

Salam Sejahtera !!

Haaa ! ! Nie haa Mai nak habaq sikit kat hampa semua perkara yang membuatkan cheq malas nak BW blog korang ! !

Mehh pakat-2 tengok ! ! (betul ke bahasa aku nie ??)

1. Mai tak suka follow guna follow button kat belah atas kanan @ kiri tue ek . . macam nie ::


Kalo korang nak Mai follow korang , buat lah follower widget tue ! Tak serabut pun blog korang tue haa ! ! 

2. Mai tak suka blog yang ada music yang mengejutkan . . Means music yang tibe-2 je kuat . . Mai suka yang soft-2 bha . .Contoh macam blog nie haa Cik Awan Putih 

Jujur Mai cakap Mai suka singgah kat blog dia sebab lagu dia buat Mai terkenang kisah silam Mai . . Walaupun kisah yang menyakitkan tapi Mai suka !!

3. Mai tak suka blog yang banyak sangat widget  . . Rimas mata Mai tengok tau ! ! Okay korang memang suka hias blog korang kan tapi perasan tak , makin banyak widget yang korang padat dalam blog korang tue akan membuatkan blog korang tue berat & LOADING PUN SLOW !!

4. Mai tak suka VERIFCATION WORDS macam nie ::



Rimas der ! ! Kalo korang tak nak Annonymous yang komen korang , boleh guna Comment Moderation lah ! ! Dengan guna Comment Moderation , setiap komen yang orang drop kat korang akan di lulus kan oleh korang dulu ek . . kalo agak-2 tak suka komen tue , DELETE je ! ! Mai ada buat tuto macam mana nak HAPUSKAN WORD VERIFICATION ! ! Pegi cari ! !

5. Mai tak suka cursor yang digunakan terlalu kecil @ transparent ! ! Mata Mai dah lah rabun & korang pegi letak warna cursor korang tue sama dengan background korang tue kenapa ?? Tahu lah outih tue bersih tapi tak payah nak over sangat ek ! !

6. Mai tak suka blog yang warna terlalu terang sampai menyakitkan mata Mai nie . . Serius ! ! Mai penah singgah kat satu blog tue , warna blog dia terang sangat sampai Mai cepat-2 drop komen & berambus dari situ . . Sakit der mata Mai . . hurmm

Hurmmm ! ! Tue je kot ! ! Mai harap korang tak terasa tapi ambil sebagai teguran . . Mai bukanlah blogger yang otai untuk bagi korang teguran . . Sebab korang kan dengar nasihat dari otai je kan . . Nie untuk kebaikan korang jugak bha ! ! Blog Mai pun tak sesempurna blog otai yang dah beribu riban follower ek . . Tapi perbaiki lah kesalahan tue ek :)

TQ ! !

End ! !