Friday, 4 January 2013

Cara Nak Tunjuk Kejujuran Pada Pakwe/Makwe

Salam Sejahtera ! 



Tadi dok tengok apa yang orang search kat blog Mai nie & ada jugak orang search tip cinta lagi kan ?? Sorry lah lame Mai x buat tips kan !

Hari nie Mai nak kongsi cara macam mana nak tunjuk kejujuran korang kat pakwe/makwe korang ek ! As u all know , man & woman have same feeling . . So , jum bace !

1. Jangan Melawan 
~ Kalau pakwe korang nak buat benda tak senonoh kat korang, tue PERLU melawan . . Maksud Mai kat sini kalau pakwe/makwe korang marah korang, Jangan sesekali korang melawan kata2 dia . . Bukan bermaksud nak tunjuk yang korang nie pengecut tapi dengan cara tue , dia akan tau yang pakwe/makwe dia nie bukan hipokrit !

2. Jangan Bandingkan Mereka 
~ Kalau korang tengah date @ keluar dengan pakwe/makwe korang , JANGAN korang nak bandingkan mereka dengan orang lain . . Boleh kalau nak bandingkan tapi jangan lebih2 !Kalau korang selalu bandingkan mereka dengan orang lain , dari situ pakwe/makwe korang dah dapat tahu yang sebernarnya korang nie couple dengan dorang bukan sebab cinta, ikhlas & jujur tapi sebab kekayaan , ketampanan @ kecantikan sahaja !

3. Sentiasa Beri Sokongan
~ Kalau pakwe/makwe korang tengah susah , JANGAN tinggalkan dorang tau tapi berilah mereka semangan @ sokongan . . Walaupun sokongan korang tue x seberapa tapi amat bermakna bagi mereka kerana orang yang mereka sayang berada disis nya selalu . . Dan dari sieu jugak mereka dapat merasai kejujuran korang 2 !

Tue je kot yang Mai dapat kongsikan sebab Mai pun x berapa tahu sangat . . 

Hope dapat membantu korang okay :)

End !