Tuesday, 15 January 2013

Cara-Cara Daftar Domain Dot My

Salam Sejahtera ! 

Okay Mai buat tuto nie bukan nak tunjuk pndai @ apa2 lah . . Sebab tuto nie Mai still merujuk dekat Innanie Ariffin tau . . 

Cara isi dia pun sama je . .Tak ada yang berbeza CUMA Mai baru perasan yang code promotion dah lain . . Dulu code promotion is "coklateyes" & latest promotion code is "belia" . . Tak caya ?? jum baca email Mai dapat semalam . . yang Mai HIGHTLIGHT tue korang baca ek . . 

klik gambar utk lebih jelas :)
Dah percaya @ belum ?? Kalau belum , suka hati lah . . Tapi mana yang percaya tue , GOOD ! Bukan Mai nak tipu awak pun . .Mai x dpt ap2 pun kalau tipu lah . . 

Now Mai nak jawab soalan Ina Sazali jap sebab tadi dia ada tanya perlu bayar @ not ?? 

Seperti yang di katakan dalam email yang Mai dapat tue , 2000 domain percuma LAGI diberikan kepada semua blogger warganegara Malaysia yang berumur 18 - 45 tahun . . Tiada bayaran di kenakan ketika mendaftar . . Domain yang di daftar tetap akan diberi secara PERCUMA ! ! 

Percuma der ! Mana awk nak dapat promotin besar-besaran nie ?? Okay now Mai nak ajar macam mana nak daftar pulak . . Pastikan korang ikot step yang betul ek . . 



1. Dengan menggunakan fasiliti code kat side bar yang macam dalam gambar atas tue  , korang masukkan nama domain korang untuk check availability domain korang tue . . Then , klik Go . .

2. Korang akan direct pergi kat Asiahost . . Macam kat bawah nie (credit Innanie Ariffin)


Eh tadi kata Direct pegi Asiahost ?? Nie kenapa dalam gamabr nie WHMOS pulak ?? WAIT ! Gambar bawah & atas nie Mai amek dari kak Innanie lah . . Sebagai rujukan . .

3. Lepas tue korang klik kat Check Availability tue untuk tengok sama ada nama domain korang tue dah di guna orang 2 belum . . Kalau domain korang tue belum di guna , akan keluar macam nie ::


Tapi if keluar macam nie ::


Korang kena tukar nama domain korang tue sebab maybe orang lain dah guna nama tue . . Masukkan balik nama domain korang yang lain & klik Check Avalability . . Kalau okay , next step pulak ye !

4. Lepas tue , Namesevers . . Korang tengok gambar & apa perlu di buat ::


5. Step nie paling penting . . Hope korang beri tumpuan apa yang perlu di buat . . Sebab if korang salah isi , domain korang kena bayar & NO DISKAUN . .

Tapi sebelum tue , tengok Review & Check macam kat bawah nie ::

Eh tadi cakap tak perlu bayar apa2 tapi nie kenapa kena bayar ?? Mailey penipu ! ! WAIT ! ! Jangan nak mengamuk dulu . . Sebab korang belum masukkan PROMOTION CODE lagi . . Thats why lah belum jadi RM00.00 . . :)

6. Sebelum tue , isi borang yang macam kat bawah tue dulu ek . . Yang Mai kata jangan isi , jangan lak gatal tangan isi tau . .Yang Mai x HIGHTLIGHT tue , korang WAJIB isi !


7. Lepas tue , scroll bawah sikit & korang akan jumpa macam kat gambar bawah tue . . Btw, JANGAN alihkan perhatian korang sebab kalau korang salah tiap @ whatever , korang TAK DAPAT DISKAUN ! Dan promotion code dia "belia" . .

Okay , biar gambar ajar korang ek . . Tengok kat mana nak masukkan promotion code "belia" . . Tengok betul2 tau ! !


Lepas tue , tengok bawah nie pulak ::


CONGRATULATION ! ! Now korang dah dapat domain yang korang impikan . . Kalau korang check email korang 24 - 48 jam kemudian , korang akan dapat email untuk pengesahan dari pihak company . . Jangan risau sebab dorang akan tunjuk kan cara macam mana nak activate kan domain korang tue :)

Syukur ! Mai dapat jugak berkongsi pahala & rezeki dengan korang . . Kenapa gambar kat atas lain2 ek ?? Ada yang ada nama Innanie Ariffin & Lyster Linda ?? Mai tipu kot ?? Okay , Mai tak tipu sebab ada yang Mai guna gambar Kak Innanie & ada yang Mai guna gambar sendiri . . Lyster Linda is my name . .

Jangan risau , Mai tak kan tipu sebab rezeki nie untuk di kongsi bersama :)

Hope korang dapat ikot step ek ?? Sila rujuk >Innanie Ariffin< if korang ada yang tak paham :)

End !