Monday, 21 January 2013

Activation Comment Moderation


Salam Sejahtera ! !

Peerrggghhh ! ! Title in English derr !! Heheh !!

Now Mai nak ajar korang macam mana nak active kan comment moderation . . Tapi sebelun tue . . Mai nak bagi tahu apa tue Comment Moderation @ Penyerdeharnaan Komen . .

Korang tengok bawah nie ::


Maaf kepada tuan punya blog nie sebab Mai kidnap nie ek :)

Okay , dengan menggunakan Comment Moderation tue , setiap komen yang di tinggalkan oleh blogger lain perlu di luluskan dulu oleh korang . . So agak-2 kalau komen tua macam tak okay , korang boleh delete je . . 

Now Mai nak ajar ek . . 

1. Dashboard > Setting > Post & Comment

2. Scroll bawah sikit & ada jumpa yang macam bawah nie ::


Dekat Comment Moderation tue korang tick Always

3. Klik Save Setting kat atas belah kanan tue . . 
Dahh siaapppp ! !
Now kalo orang komen , korang akan dapat tengok kat dashboard yang ada "comment awaiting moderation"  macam nie ::


Lepas tue korang akan direct pergi macam yang bawah nie ::

 Kalau korang berkenan dengan komen tue , tick je semua & klik Publish tapi kalau agak-2 menyentap jiwa raga korang , klik je Delete ! ! Done ! !

End !!