Saturday, 5 January 2013

7 January 2013

Salam Sejahtera ! !

Jap2 ! ! Hari nie 5 January 2013 kan . . Salah tarikh kot Mailey nie kot . . 

Hehe Mai x silap @ salah tarikh lah . . 7 January 2013 nt Mai akan busy sebab tue hari pertama Mai kelas untuk new semester . . Result dah keluar tapi Mai belum ambik lagi sebab Mai maseh kat kpg so tunggu 7hb baru dapat ambek . . 

As u all know , Mai amek course Medical Laboratory & course 2 mmg susah . . Sebab Mai bukan dari Science site so semua subject yang ada , Mai langsung x pernah belajar time sekolah menengah dulu . . 

Mai tetap juga cuba untuk belajar walaupun banyak kali repeat . . Serius Mai pernah repeat . . Jujur Mai x pandai pun . . Tapi dengan sokongan semangat dari family & kawan2 , Mai berusaha jugak . .

Mana adik2 yang baru lepas habis SPM & sedang tunggu result , Mai harap korang dapat pilih course yang betul ek . . 

Bukan Mai salah pilih course tapi Mai masuk college nie pun mumy yang suruh . . Mula2 mmg x nk sbb jauh dari family . . Family Mai kat Ipoh & Mai now currently kat Kuching . . Dady Mai kerja tentera kat Ipoh . . 

Jauhkan ?? Seberang lautan kan ?? Mai berkorban & terpaksa berdikari . . Semua Mai kena buat sendiri . . Dulu mum yang cuci pakaian & kerja rumah tapi now , Mai buat sendiri . . Mula2 kekok juga lah sampai nak sidai kain pun Mai x tau . . Mai tengok cara senior Mai sidai kain & Mai pun ikot jugak lah . . 

Anak manja lah katakan :) . . But luckly now Mai dah pandai buat semuanya sendiri . . Tak semua lah tapi tahu sikit2 dari x tahu langsung kan :) 

Umur Mai sekarang dah 21 yo . . Ramai cakap sekarang lah masa yang sesuai untuk belajar masak tapi pada Mai belum lagi kot . . Sebab pelajaran lagi penting . . Mai x dapat fokus pada dua benda . . Mai biarkan dulu tentang belajar memasak tue sebab nanti2 pun boleh jgk kn ;) 

Hehe ! ! Tue jela Mai nak kongsi :) Sebab nanti Mai akan sibuk & jarang online . . 

End !