Saturday, 24 August 2013

My Trip To Cameron Highland !!

Salam Sejahtera !! Koni'chiwa :)


Mai bukan pergi New York ya . . Baju saja yang ada tulisan New York . . Sewaktu Mai bercuti 2 minggu lepas, Mai berkesempatan bercuit ke Cameron Highland bersama keluarga Mai . . Belum sampai ke Tanah Rata, Mai dapat rasa angin sejuk sebab Ayah Mai buka tingkap kereta jadi dapat menikmati angin sejuk . . Seriously sejuk !! Menyesal Mai tak beli baju sejuk dan selendang dekat Zalora Malaysia !! Selendang pun Mai lupa bawa . . Memang sejuk lah :) 

Mai orang pertama nampak papan tanda 'Bee Farm' jadi Mai orang pertama berlari pergi dekat situ . . Actually bukan nya Bee Farm yang ada banyak lebah . . Rupanya pameran Bee yang dah di awet saja . . Tapi seronok sebab ada juga lebah madu yang hidup . . Terletak dekat hujung pameran itu . . Sudahlah tidak nampak . . Mai redah saja pergi . . Sekali adik lelaki Mai cakap "Ada bee kat situ!" Mai terus toleh . . Memang terkejut juga . . Mai berundur perlahan-lahan ke balakang dan LARI !!!

mumy with my lil' bro <3
mumy & dady <3

Masa dalam perjalanan ke Tea Farm, Mai memang ada nampak Lavender Farm ini tapi masa itu kami nak tuju ke tempat lain dulu . . Dalam perjalanan balik, Mai pujuk ayah Mai untuk singgah juga . . Memang banyak bunga Lavender di situ . . Berwarna-warni !! Mai rasa hendak petik saja bunga itu tapi sayang telefon Mai lehabisan bateri jadi tidak sempat snap gambar :p

at Ladang Lavender :)

candid snap !!


Tea Farm !! Mula sampai, Mai cabar adik Mai untuk naik sampai puncak tapi akhirnya, Mai yang KO . . Semput Mai naik atas itu . .

ad Tea Farm :)

"Ada orang tergolek lah !! "
Kalau dapat amek nie jadi souvenir kan best :)

Dalam Flower Farm tue memang banyak bunga . . Kepada peminat bunga, boleh lah pergi ya . .

Tak tahu apa motif my lil' sis buat macam tue 




Yang bawah ini special sebab korang dah tahu dari mana Mai ambil gambar untuk header Mai itu . . Yeayy!!


Dalam perjalanan nak balik, kami membeli souvenir dan buah Strawberry . . Ehee !! Tengok sampai 4 paket dibeli tau . .
Nak balik sudah !!



Sekian saja entry kali ini :)

End !