Thursday, 14 February 2013

Nak Salahkan Siapa ?? Lelaki @ Perempuan ??

Salam Sejahtera !!

Benda nie dah lama Mai tahu . . Mai buat entry nie bukan nak aibkab kawan Mai sendiri tapi biarlah jadi pedoman @ pengajaran buat adik-2 yang masih bersekolah kat luar sana . .

Mai kenal Mia nie di alam maya . . Means di laman sosial yang Maxis buat . . BOTS @ Battle Of The Sexes . . Mai start join benda tue hujung tahun 2009 . . Tapi sekarang Mai dah berhenti sebab makin lama benda tue makin membosakan . . Sama jugak seperti laman sosial Facebook tapi BOTS sedikit berbeza sebab every 1 week , Maxis akan tarik RM2 sebagai fees . .

Mula-2 Mai join , memang best sebab dapat banyak kawan walaupun Mai tak kenal dorang . .Lame-2 Mai jadi ketagih pula dengan BOTS . . Tapi lepas Mai masuk Segi bulan 4 tahun 2011 , Mai berhenti main BOTS sebab nak fokus pada pelajaran . . Tiba-2 tergerak hati Mai nak join lagi BOTS . . 

Mai pun renew lah . . RM2 kena telan tue !! Mula-2 tue memang okay tapi sape sangka Mai terjebak dengan dunia lesbian . . Mai ada buat entry pasal pengalaman Mai tue . . Jum terjah >SINI< jap !! 

Berbalik pada cerita . . Korang mesti tak sangka kan yang Mai pernah jadi lesbian . . Tapi tue dulu & sekarang Mai dah cuci tangan . . Lepas Mai cuci tangan , Mai kenal dengan banyak budak-2 sabah dalam tue . . Malah seluruh Malaysia lah katakan tapi majoriti banyak budak sabah lah . . Mai ada nama samaran dalan BOTS tue . . Mana-2 je Mai pegi (dalam bots) , dorang akan kenal nama Mai . . Kira Mai nie taiko lah konon . . 

Then, lama Mai tak contact dengan Mai tue & tiba-2 rasa nak call dia so Mai call lah . . Mula-2 kami cakap macam biasa tapi lama-2 Mai rasa dia ada sorokkan sesuatu . . Tapi akhir nya dia bagi tau yang dia mengandung . . Anak luar nikah . . Memang terkejut unta lah Mai . . Mai try happykan dia . . 

Mula-2 laki yang buat dengan dia tue still dapat di hubungi tapi tak lama lepas tue , laki tue menghilang . . Kesian Mia . . Terpaksa tanggung sendirian . . Family dia hantar dia pegi pusat pemulihan . . Maybe dalam end of this month dia pegi . . Mai masih hubungi & mesej dengan dia macam biasa . . If Mai dah ada kerja , Mai nak amek anak dia sebagai anak angkat sebab dia sendiri tak sanggup nak serahkan anak dia kat orang lain . . 

Tadi pun Mai ada pujuk dia sikit . . Memang berat lah apa yang dia pikul tue . . Kalau Mai jumpa laki tue , Mai pijak-2 dia !! Dulu bukan main . . Siap pegi khusus kawen lagi tau !! Tapi last-2 , lari jugak !! Hampeh punya jantan !! 

Tak pe Mia !! Aku ada dengan koe ek !! Aku akan selalu support koe !! Koe dah macam kembar aku !! Semoga Tuhan lindungi koe & anak koe ek !!

So, moral of the story , sape yang salah ?? Laki @ perempuan ??

Pada Mai , kalau salah sorang tak nak , tak kan terjadi kan . . Semoga ia menjadi pedoman buat adik-2 kat luar sana ek !!

End !!