Sunday, 17 February 2013

Buat Banner Untuk Blog

Salam Sejahtera !!

Hari nie Mai nak ajar cara buat banner sebab tak ramai yang tahu kan ??So follow the step :)

First step :: Buat Banner

Korang Edit @ Buat lah banner korang tue menggunakan Photoscape @ Photoshop @ other source yang dapat edit . . Macam Mai , 100% guna photoscape . . Kalau korang nak banner gerak-2 macam Mai , korang edit guna photoscape pun boleh . .Meh Mai ajar ek ::

1. Korang buka Photoscape korang & edit pic korang dekat editor . .

2. Korang buka Animated GIF macam nie ::

 
2. Susun gambar untuk banner yang korang dah edit tue mengikut urutan ::


3. Korang boleh set masa @ kelajuan yang korang nak kat sini ::


Ikot korang kalo korang nak slow , up kan mase tue . . Kalo korang nak cepat kan ayat tue , down kan masa tue :)

4. Save !!

To be continue :)