Monday, 14 January 2013

Transparentkan Music Player (youtube)

Salam Sejahtera ! !

Dok khusyuk tengok Merlin kat lappy tergerak lak hati nak sign out blogger . . Pastu ternampak komen nie :: 


Hehe ! Mai buat tuto nie khas untuk Eymasu & semua blogger tau :)

1 , 2 , 3 , , , , START !

1. Kalo korang dah ada code music player versi youtube , just buka balik code tue . . Sebab nak tranaparent kan music player tue ada kat dalam code tue . . Tapi kalo belum ada , klik >here , here<

2. Buka balik code korang ::


<center>
<object height="25" width="200"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>

Maksud ::

warna music player :: untuk warna music player korang tue . . haa sini lah korang tukar kalau nak transparent ek @ korang boleh masukan warna yang korang nak ek :)

3. SAVE ! !

Hope Eymasu dapat follow step ek :)

End !

nota butterfly :: if tak menjadi , drop komen tau :)