Sunday, 20 January 2013

Top Comantator Widget Part 3

Salam Sejahtera !!

Baru ingat nak bodek Paly bagi code top commentator dia . . Tengok kat fan page dia , dia ada post code lah . . 

Dengan muka tak malu , Mai copy lah . . TAPI tak serupa dengan Paly punya dekat blog dia lah . . Hurmmm ! !

TAK PE ! ! Mai buat tuto okay . . 

1. Dashboard > Layout > Add Gadget > HTML/Java Script

2. Copy & paste code kat bawah tue kat HTML/Java Script ::


 <script src="http://l.yimg.com/a/i/us/pps/listbadge_1.4.js">{"pipe_id":"e4754fbed79eb700e2b80adf7541c447","_btype":"list","pipe_params":{"ExcludedNick":"mailey jayley","BlogUrl":"http://www.maileyjayley.my/","RangeD":"1","NoTopCommentators":"10"},"hideHeader":true}</script><span style="font-size: 80%; float:right;">Klik <a href="http://www.paly.my/">sini</a></span>
3. Tukar yang Mai HIGHTLIGHT tue ek :)

4. SAVE ! !

Hasil nya ::



Fungsi widget nie :: melalui penerangan yang Paly buat kat blog dia , widget nie akan update pengomen setiap hari . . Means daily la . . Tapi dia update sehari sebelum jugak . .Kalo penerangan Paly & Mai nie betul lah ek :)

End ! !