Saturday, 15 December 2012

Macam Mana Nak Centerkan Header


Salam Sejahtera korang ! 

Hari nie Mailey nak buat tuto macam mana nak center kan header blog korang yang cute tue . . Bukan apa , Mai tengok masih ada header yang belum center . . Btw , sebelum nie pun header Mai tak center . . 

Lepas tue , dengan bantuan tuto akal emosi , Mailey dapat centerkan blog Mai . . TQ ! !

Ahak ! Okay stop merapu ! Kay , Mai harap korang dapat follow ek ?

1 , 2 , 3 , , , , Start ! !

1. Log in dulu blog korang tue . . 

2. Pergi dekat Dashboard > Template > Customise > Advanced > Add CSS

3. Lepas tue , copy code kat bawah nie & paste kat Add CSS tue 

#header {
margin: 0px 0px 0px 0px;
padding: 0px 0px 0px 0px;
text-align: center;
}


4. Lepas tue , korang adjust lah 0px tue dari 0 sampai 100 . . 

5. SAVE ! !

End !