Wednesday, 12 December 2012

Hang Out Part II

Salam Sejahtera korang !!

Ehem ! Mai tak berapa sihat sekrang nie . . Batuk , selsema & demam ! Pakej tol penyakit nie ! 

byk tak ubat mai !
Ok ! Bukan nak cerita pasal ubat or apa ke tapi nak story pasal new shopping mall yang baru buka kat area Kuching , Sarawak nie . . Sape yang duduk kat Kuching nie , tau lah Plaza Merdeka kan ? 

Selasa yang lepas , Mai dengan kawan Mai jalan-jalan kat bandar Kuching . . Actually Mai temankan dia pergi tampal gigi dia tapi tak jadi sebab duit dia tak cukup . . Time tue kami orang baru lepas habis exam & paper pun tak jugak susah lah . . Nak balik , awal lagi so plan nak jalan-jalan kat Waterfront tapi menyimpang pergi kat Merdeka Plaza . . 

video

Tengah syok jalan-jalan tue sambil pegang kamera & rasa macam wartawan je , dari jauh Mai nampak patung KFC tue . . " Nurul ! Chickedis lah ! " ahak ! Macam tue lah Mai jerit kat kawan Mai . . Semua orang yang lalu kat situ , tengok je Chickedis tue . . 

Lepas tue Mai pun dengan muka tak malu nya ( memang tak malu pun ) , suruh kawan Mai amek gambar Mai dengan Chickedis tue . . Ehehe ! Wangi tau Chickedis tue . . Bau perfume laki je . . Mesti hensem laki disebalik patung tue ! ( alamak ! jauh tol menyimpang ! ) Lepas tue , Mai suruh lah kawan Mai amek gambar ! Lepas Mai & kawan Mai amek gambar dengan Chickedis tue , ramai yang datang pulak . . 

Lepas amek gambar , Mai ngn kawan Mai pun jalan-jalan lah ! Habis setiap penjuru Mai masuk . . Nasib tandas laki je Mai tak masuk . . Best lah tempat tue . . Kalau korang datang Kuching , jangan lupa singgah kat Merdeka Plaza tue tau ! ( jadi promoter lah pulak )

Ehe ! Ok kat bawah nie ada lah beberapa picture yang Mai sempat snap ! 

permandangan dari atas . . gayut saya tau !

Mai terfikir alangkah best nya kalau Mai dpt duduk kt benda bergantung tue kan !

Nak snap pic rusa tue tapi adik cute nie da jadi model plak !

Candid camera ! :P

siap menangis budak kecik tue sebab tak nak amek gambar tau !

Alololo ! Ayu tak kawan Mai nie !

OMG ! terlondeh skit baju Mai tue kan ! btw penat jalan , lepak kan fountain tue jap !

kalau jatuh , best tue !

sempat lagi Mai tengok tv gergasi tue sambil tgk gelagat manusia kt situ

naseb sangkar tue kecik , kalau tak dah lma Mai masuk !

Chickedis !

peace ! Malu Mai tau !

Alolo sedih je Chickedis tue !
Ehe ! Macam mana ? Cantik kan tempat tue ! Btw , while writting blog nie , Mai sempat lagi chat dengan akak Emas Putih ! Ehe ! Siap bagi support lag tau ! Thanx akak !

Ahak !

Okay lah ! tue je untuk hari nie !

End of part II !