Thursday, 13 December 2012

Den Torkono !

Salam Sejahtera korang !

Buka2 blog tadi tengok view dah 1000 ++ lah ! Walaupun follower sikit tapi Mailey seronok bila tengok bilangan view banyak . . (even Mai tak tahu sapa yang view)  Ahak ! 

Okay title ! (ish Mailey nie suka menyipang kan) ;) Sapa yang kenakan Mailey ?! Ini bukan panggilan hangit ek tapi dady Mailey sendiri yang kenakan Mailey . . Geram gila ! 

Semalam Mai tengah online Facebook , then dady Mai chat lah dengan Mai . . Dady kata kami (family Mai) tak jadi balik kampung (Kuching) . . Terkejut unta jugak lah . . (penah kew tgk unta terkejut) :P Then dady sruh Mai cek tiket kapal terbang . .  Mai pun cek lah sambil tue Mai tanya lah kenapa . . Then dady kata , mumy merajuk sebab tak nak balik kpg dady . . Mai pun apa lagi , sokong lah mumy . . Tup tup ! Dady lak merajuk ! Dady kata kau balik lah kampung mumy tue . . Atoy ! Mai pun dengan keras kepala (keras kew) , tak nak mengalah lah . . Then Mai kata kat dady yang Mai x nak balik mana2 pun . . Biar Mai duduk sorang2 kat rumah sewa nie . . Then dady kata , kau balik lah rumah Usu(pakcik Mai @ adik Mumy Mai) ! Lorh ?! Then Mai ulang lagi kata2 tadi , Mai kata Mai tak mau balik mana2 . . Tak pun biar Mai ikot kawan Mai balik kpg dia . . (merajuk + keras kepala) !

Then , dady suruh Mai on handphone Mai sebab mumy nak call Mai . . Mai pun dengan terpaksa nya on lah handphone Mai . . Tapi bukan mumy yang call tapi Mai jugak yang call . . Ahak ! Tutt tutttt tuutt ! Lama jugak Mai tunggu mumy jawab call Mai . . Then mumy jawab "Hello !" OH MAK KAU ! Excited tol mumy cakap hello tue . . Mai pun dengan nada merajuk cakap "Mak , tak jadi balik kampung kew?" . . Then mumy jawab "Balik lah . . nie kami tengah kemas2 barang lah nie . . Esok nak pergi KL" . . Erk ?! Then Mai dengar dady ketawa dari belakang ! 

Time tue Mai rasa nak tembak je dady guna senapang gajah ! Mai pun kata lah kat mumy "Mana ayah ?! Nak samurai ayah tue !" (macam kasar kan tapi tak pun) Then dady ketawa . . Lagi tambah lah geram Mai nie . . Dady kata padan muka ! Geram nya ! Then Mai pun kata lah "Ayah penah kena samurai tak ! Ish geram tol !" Then dady kawab "Kau belum kena lagi senapang gajah ayah !" Ehh ! Mai pulak kena ?! Tapi tak kesah lah sebab tengah geram sangat2 !

Then , Mai pun sembang2 lah dengan adik kesanyangan Mai . . Lepas habis tue , Mai terus letak lak matikan panggilan . . Ish ! Geram sangat2 tapi Mai happy sebab dapat jumpa family Mai . . Rindu gila kot !

Petang tadi mumy call Mai & cakap dorang dah sampai kat Transit KL . . Transit tue apa Mai ? Ehek ! Transit tue tempat tentera macam dady Mai singgah sebelum flight dorang lah . . Transit sebelum nie tak berapa cantik & nak mandi pun kena mandi kat bilik mandi lelaki sebab tak cukup bilik mandi . . TAPI ! Transit tentera yang sekarang macam hotel Lima Bintang ! Mai tak ingat berapa tingkat lah tapi tak silap Mai dalam 10 tingkat lah kot . . Dalam bilik dia tue ada tv , mini peti sejuk , tab mandi & dua bilik tidur . . Satu bilik masterbad room & satu lagi ada 2 katil . . Ehek ! Best giler lah ! Mai penah tinggal sekali je kat situ . . Sebab sekarang kan Mai belajar kat kuching nie so Mai tak berpeluang nak balik sama2 dengan family Mai . . 

Btw , Mai happy sebab dapat jumpa family Mai . . & mumy kata esok flight dorang pukul 1pm so dorang sampai sini(Kuching) dalam pukul 3pm lah . . Tak sabar nak tunggu esok ! 

Okay lah . . tue je cerita Mai hari nie . . Padan muka kau Mailey ! Kan dah torkono ! Ahak !

End !

p/s : dah baca tue , rerajin lah komen ek ? Mai hargai sangat2 ! Love u all !